Prosincový turnaj ? Vedení NBA ho chce už příští rok

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Prosincový turnaj ? Vedení NBA ho chce už příští rok


Vedení basketbalové NBA uvažuje o tom, jak zatraktivnit zdlouhavou základní část soutěže. Novým impulsem by mohl být prosincový turnaj, který by si bral inspiraci z pohárových klání v evropském fotbale. O návrhu nyní intenzivně jedná vedení basketbalové soutěže s hráčskou asociací. Ve hře je i možnost, že by se turnaj uskutečnil již příští rok.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Monotónní základní část NBA

NBA patří v Americe k jedné z nejsledovanějších sportovních soutěží. Přesto se však najde až příliš mnoho zápasů v základní části, které nemají žádný náboj a postrádají atmosféru. Způsobeno je to i tím, že dlouhodobá část čítá 82 zápasů a trvá téměř půl roku. Alespoň částečné oživení by pak mohl, dle vedení NBA, přinést prosincový turnaj. Ten by se konal od začátku prosince a vrcholil by před Vánoci. Samozřejmě za předpokladu, že by do hry nezasáhl výraznou měrou koronavirus.

Zúčastnilo by se ho všech třicet týmů soutěže a jejich zápasy v základních skupinách by se započítávaly i do základní části soutěže. Osm nejlepších celků skupin by postoupilo do vyřazovacích bojů, kde by se systémem na jeden vítězný zápas porvalo o titul. Motivací by mohla být i finanční odměna. V tomto ohledu se mluví o částce jeden milion dolarů pro každého hráče vítězného týmu. Otázkou však je, zda-li je tato suma dostatečná, jelikož největší hvězdy soutěže berou ročně i přes 40 milionů dolarů. Kvůli turnaji by se musela upravit i základní část soutěže, která by byla zkrácena na 78 zápasů pro každý celek.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Atraktivita pro fanoušky i televize

Hlavním patronem nového turnaje je sám komisionář NBA Adam Silver, který si od této akce slibuje větší zájem fanoušků i televizí. Bližší jednání na téma turnaje by mělo proběhnou na schůzi hráčské asociace NBPA během února v Clevelandu, kde se letos koná Utkání hvězd.