Příští rok bude patřit McGregorovi, říká jeho trenér

Roman Mráz

Roman Mráz

Příští rok bude patřit McGregorovi, říká jeho trenér


Irský zápasník si v létě zlomil holenní kost a podle McGregorova trenéra Johna Kavanagha dělá jeho svěřenec vše proto, aby se příští rok vrátil ve velkém stylu. Lékařské povolení k tréninku dostal teprve před pár týdny a zatím pouze boxuje.

Conor tvrdě dře

Conor McGregor se v kleci objevil naposledy při letošním červencovém boji proti Dustinovi Poirierovi z USA. Měla to být odveta za prohraný zápas z ledna téhž roku. Ale ani napodruhé se Irovi nepodařilo amerického bojovníka zlomit. Zlomil si pouze svou holenní kost a prohrál techickým KO. Od té doby byl v rekonvalescenci a nyní je zatím v boxerském tréninku. Kavanagh k tomu říká: „Jsem z něho velmi nadšený a mám z něj dobrý pocit. Momentálně si nejsem jistý, kdy se vrátí, ale určitě se vrátí. Příští rok bude jeho." Promluvil také o tom, na čem v této chvíli společně pracují: „Momentálně hodně trénuje. Zvedá se. Myslím, že se vrátí jako střední váha (smích), každopádně brzy se mnou bude na žíněnce a začneme trénovat zase bojové sporty. Nejprve jsem žertoval, když jsem mu řekl, že jako první začneme s nějakými technikami, nějaké drily a uvidíme, jak na tom bude. On mi ale odpověděl, že tohle nechce. Chce začít trénovat naplno, chce si vyzkoušet trénovat na pět pětiminutových kol. To je to, k čemu se vrací."

McGregorův levý hák

zdroj: proboxing.cz

Kdo bude dalším soupeřem McGregora?

Až bude Ir připraven na ostrý boj, tak podle svých slov nechce žádný zahřívací zápas. Jeho trenér k tomu dodal: „Nemá rád zahřívací zápasy. Mně přijde rozehřátý dost."  Co se týče jeho dalšího soupeře, nejčastěji se v tuto chvíli mluví o trojici Machačev, Holloway a v úvahu přichází také jeho poslední soupeř Poirier. Souboj s Machačevem by byl pikantní. Je to totiž svěřenec Khabiba Nurmagomedova, se kterým McGregor před třemi lety prohrál. A jelikož Rus už ukončil kariéru, nedošlo tak na odvetu, po které Ir toužil. Také s Hollowayem již bojoval, když před osmi lety vyhrál McGregor na body. U Poiriera je možný problém v tom, zda by měl Američan ještě motivaci ke čtvrtému vzájemnému zápasu.