Pogačar je blízko triumfu na Tirreno-Adriatico, Roglič na Paříž-Nice

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Pogačar je blízko triumfu na Tirreno-Adriatico, Roglič na Paříž-Nice


Světové silniční cyklistice dominují slovinští závodníci. První větší závody letošní sezony zatím ukazují, že na Tour de France to bude pravděpodobně souboj dvou mužů. Tím prvním bude Tadej Pogačar, který je blízko triumfu na Tirreno-Adriatico. Druhým Primož Roglič, kterému stačí uhájit solidní náskok v poslední etapě Paříž-Nice.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Pogačar na Tirreno-Adriatico daleko před konkurencí

Bývá zvykem, že první sezónní závody favorite největších podniků jako je Tour de France příliš často nevyhrávají. Zvláště pak ne dominantním způsobem. Tento stereotyp se snaží zbořit Tadej Pogačar. Na italských silnicím zatím dominuje. Svou nadvládu potvrdil i v předposlední etapě závodu, která byla svou obtížností označována jako královská. Ve druhém stoupání etapy zaútočil a svůj náskok si pohlídal až do konce. Na nejbližší pronásledovatele najel více než jednu minutu a v celkovém hodnocení je jeho náskok na druhého Vingegaarda, druhého muže loňské Tour de France, již téměř dvě minuty.

Závodníky na Tirreno-Adriatico čeká již jen poslední rovinatá etapa, ve které se nedá předpokládat, že by nějak významně zamíchala celkovým pořadím. Pogačar je tedy velmi blízko obhajobě triumfu, jelikož v Itálii zvítězil i v loňském roce. Třetí místo pak obsadil Mikel Landa, ke stejnému umístění má tento Španěl blízko i letos, jelikož je to právě on, kdo je v celkovém pořadí letošního ročníku za Pogačarem a Vingegaardem. Landa je považován za jednoho z širší skupiny favoritů letošní Tour de France. Začátek sezony však jasně ukazuje, jak vzdálený je formě, kterou nyní má Tadej Pogačar.

Zdroj: cyclingtips.com

Roglič si podmaňuje Paříž-Nice

Druhý Slovinec a jeden z nejlepších cyklistů současnosti Primož Roglič předvádí cyklistickému světu svou formu ve Francii. Na tradičním Paříž-Nice, který letos oslavuje již osmdesátý ročník, veden před poslední etapou o 47 vteřin před Simonem Yatesem. Stejně jako jeho krajan vyhrál i Roglič předposlední etapu závodu, byť s daleko menším náskokem. Na skupinu pronásledovatelů najel v kopcovité etapě pouze dvě vteřiny. Na závodníky francouzského podniku čeká ještě poslední nedělní etapa. Ta má hned pět hodnocených stoupání a končí v Nice, kde proběhne i závěrečný slavnostní ceremoniál.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !