Po Kuvajtu Estonsko. Cokoli jiného než výhra nepřichází v úvahu!


Po povinném vítězství ve čtvrtečním přátelském utkání proti Kuvajtu čeká český reprezentační výběr poslední kvalifikační zápas před březnovou baráží. Soupeřem mu bude Estonsko, proti kterému národní tým kvalifikační cyklus začínal. Oslabenému soupeři jsme na neutrální půdě v Lublinu nasázeli šest branek. Tak hladký průběh v úterý sice neočekáváme, přesto bychom si utkání měli pohlídat a zvítězit.

Česko - Estonsko

Čeští hráči do utkání vstoupí s jistotou březnové baráže, ve které se spolu s dalšími jedenácti reprezentacemi utkají o tři místenky do Kataru. Dokonce stále ještě mohou pomýšlet na výhodu domácího hřiště, kterou bude v semifinále mít lépe postavená šestice, byť šance je to minimální. Základem je skončit na druhé příčce, kterou momentálně drží s náskokem tří bodů Wales. Český tým tedy musí zvítězit nad Estonskem a doufat v prohru Velšanů v domácím utkání s Belgii. Zároveň musíme mít lepší skóre. Momentální rozdíl je dva góly k dobru pro ostrovní celek.

"Samozřejmě jsme rádi, že už je potvrzené, že v baráži budeme. Pořád máme teoretickou šanci uhrát druhý flek, o to v posledním zápase půjde. Vše, co můžeme ovlivnit, je zvládnout utkání s Estonskem. A pak děj se vůle boží," řekl reprezentační stoper Jakub Brabec. Hráč řeckého Arisu odehrál v přáteláku proti Kuvajtu celých devadesát minut a s velkou pravděpodobností začne v základu také proti Estoncům. Důvodem je zranění Tomáše Kalase, který se již od týmu odpojil.

Střední obránce anglického druholigového Bristolu není sám, kdo s týmem kvůli zranění nepokračuje. Po čtvrtečním zápasu s Kuvajtem se od týmu odpojil také brankář Staněk, kterého ve výběru nahradil devětadvacetiletý gólman Slovácka Filip Nguyen.

Sázení v kryptoměnách u 1xBit

Těžší soupeř než Kuvajt

Přestože Estonsko rovněž figuruje až ve druhé stovce žebříčku FIFA (105.), podobně snadné utkání jako proti Kuvajtu očekávat nelze. První vzájemný zápas v polském Lublinu jsme sice opanovali 6:2, z toho však nelze vycházet. Pobaltskému soupeři tehdy kvůli koronaviru chyběla podstatná část běžně nominovaných hráčů. 

V podzimní části kvalifikace si Estonci nevedli špatně. Začátkem září sice doma podlehli Belgii 2:5, poté však remizovali 0:0 s Walesem a porazili 2:0 Bělorusko. Následnými prohrami 0:1 s Walesem a 1:3 s Belgií žádnou ostudu neudělali, spíše naopak. 

"Jsou mnohem kompaktnější než Kuvajt, fyzicky zdatnější, brání mnohem líp. Budeme muset být ještě lepší. Budou platit stejné principy jako proti Kuvajtu, pokusíme se dát hře tempo, intenzitu. Scénář chceme zopakovat, ale víme, že nás bude čekat mnohem těžší utkání," zhodnotil soupeřovy kvality asistent trenéra Chytrý, který stejně jako proti Kuvajtu povede národní tým jako hlavní trenér. Důvodem je koronavirová nákaza Jaroslava Šilhavého.

Nominace české reprezentace na zápas s Estonskem:

  • Brankáři: Filip Nguyen (Slovácko), Tomáš Vaclík (Olympiacos Pireus), Aleš Mandous (Slavia)
  • Obránci: Vladimír Coufal (West Ham), Aleš Matějů (Brescia), David Zima (FC Turín), Jakub Brabec (Aris Soluň), Filip Novák (Fenerbahce), Milan Havel (Plzeň), Filip Panák (Sparta)
  • Záložníci: Antonín Barák (Hellas Verona), Tomáš Souček (West Ham), David Pavelka (Sparta), Alex Král (West Ham), Michal Sadílek (Twente), Jakub Pešek (Sparta), Lukáš Masopust (Slavia), Jan Kopic (Plzeň), Jan Sýkora (Plzeň)
  • Útočníci: Matěj Vydra (Burnley), Jan Kuchta (Slavia), Michael Krmenčík (Slavia)

Kde sledovat zápas mezi Českem a Estonskem živě?

Přímý přenos z pražské Letné odvysílá jako již tradičně sportovní kanál České televize ČT Sport. V případě, že nemáte možnost sledovat televizní přenos, můžete si zápas pustit na webu České televize díky službě iVysílání. Další možností je sledovat zápas prostřednictvím Livesport TV. Výkop utkání je naplánován na 20:45.

Předzápasové kurzy na zápas Česko - Kuvajt

Vstupní bonus u Rabony