Djokovič může přijít i o účast na Roland Garros

Roman Mráz

Roman Mráz

Djokovič může přijít i o účast na Roland Garros


Pokud se srbský tenista Novak Djokovič nenechá naočkovat, nejspíše přijde i o druhý grandslam sezóny. Ve Francii byl totiž schválen nový zákon, podle kterého budou mít osoby starší 16 let zákaz vstupu do restaurací, divadel, nebo třeba na sportovní akce. 

Ve Francii výjimky z očkování neplánují

A zatím to vypadá, že francouzská vláda nebude až tak benevolentní k nenaočkovaným hráčům, jako to je v případě australských politiků, jak vyplývá z vyjádření francouzského ministerstva sportu: "Pravidla budou platit pro každého, ať už je to divák nebo sportovec. A to až do odvolání." Je tedy otázka, jestli Novak Djokovič přeci jen nepřehodnotí svůj postoj k očkování. Jak jste se mohli na našem serveru dočíst, přišel srbský tenista po několikadenních soudních tahanicích o účast na právě probíhajícím Australian Open a nebude tak moci obhajovat loňský titul. Jistě by tedy nerad přišel i o druhý grandslam v sezóně. Zvlášť s ohledem na jeho věk je jasné, že Djokovič už před sebou nebude mít tolik šancí hrát na grandslamu v té nejlepší možné formě.

Neúčast v Austrálii může znamenat pád z prvního místa

Nicméně, do zahájení květnového Roland Garros ještě přeci jen ten nějaký pátek zbývá a situace se může dále vyvíjet. A ví to i na francouzském ministerstvu. Pokud se ale situace nezmění, může Djokovič a spol. těžko čekat nějaké výjimky ohledně očkování: "Roland Garros je v květnu. Situace se do té doby může změnit a my samozřejmě doufáme, že bude příznivější. Takže uvidíme, ale rozhodně nejsou žádné výjimky z platných pravidel." Tak jako tak, Djokovič kvůli neúčasti na Australian Open může přijít o první místo v žebříčku ATP, reálný zálusk na tenisové čelo si mohou dělat Alexander Zverev i Daniil Medveděv. Djokovič samozřejmě přijde i o tučné prize money z australského turnaje. Pro informaci - za loňské vítězství na Australian Open inkasoval srbský tenista 2 750 000 australských dolarů.