Pešán zůstává u reprezentace


Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán dostal důvěru od výkonného výboru a minimálně do olympijského turnaje v Pekingu zůstane na lavičce českého výběru. Rozhodnutí potvrdil generální manažer reprezentace Petr Nedvěd. 

Reprezentace dva měsíce bez výhry

Česká hokejová reprezentace a její trenér Pešán neprožívají zrovna idylické předolympijské období. Do zimních her zbývají necelé dva měsíce a český hokejový výběr si připisuje jednu prohru za druhou. Na listopadové Karjale ve Finsku, ani na turnaji Channel One Cup v Rusku se reprezentace nepředvedla dobrými výkony. Šest zápasů, šest proher, to je vskutku tristní bilance. Nepomohla ani nominace hráčů se zkušenostmi z NHL na turnaj v Moskvě. Výsledky, ani předvedená hra se však nezlepšily. V zákulisí se tedy začalo spekulovat o pozici trenéra Pešána.

Filip Pešán na lavičce národního týmu                                                                                                                                       zdroj: hokej.cz

Trenér má důvěru výkonného výboru

Šéf českého hokeje Tomáš Král již před pár dny připustil, že výsledky ani předvedená hra české reprezentace nejsou dobré a že se výkonný výbor bude zabývat pozicí Filipa Pešána: „Se členy výkonného výboru jsem v kontaktu a důvody neúspěchů se zabýváme. S návrhem na odvolání trenéra nebo realizačního týmu se na mě nikdo z nich zatím neobrátil. Situaci se budeme v každém případě věnovat i mezi svátky, v klidu si chceme vyslechnout mimo jiné návrhy a názory generálního manažera Petra Nedvěda.“ Ten se k odvolání trenéra Pešána vyjádřil následovně: „Filip zůstává, do Číny poletí jako hlavní kouč, realizační tým je rovněž beze změny. Neumím si představit, že by přišel nový trenér a mávnutím kouzelné hůlky z kapsy vytáhl nové a lepší hráče. S turnaji spokojený nejsem, ale Filip má naši důvěru, moji určitě.“ 

Rozhovor s Filipem Pešánem o olympiádě:

Na MS ale možná bez Pešána

Do olympijského turnaje v Pekingu tedy zůstává reprezentačním trenérem Filip Pešán. Nicméně na MS ve Finsku už to tak být nemusí. Podle Nedvěda se týká rozhodnutí jen nejbližšího turnaje. Na olympiádě tedy bude Pešán s reprezentací bojovat i o jeho vlastní setrvání u týmu.