Pavel Vrba bude novým koučem Baníku Ostrava

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Pavel Vrba bude novým koučem Baníku Ostrava


Pavel Vrba byl před necelým týdnem vyhozen z trenérské lavičky pražské Sparty. Bez angažmá však dlouho nezůstal. Od příští sezony povede Baník Ostrava, ve kterém se svou trenérskou kariérou začínal.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Působení ve Spartě

Pavel Vrba podepsal smlouvu na Letné v únoru loňského roku. Během letní pauzy kádr solidně posílil, přesto však co do kvality zůstal za konkurenty z Plzně i Slavie. Začátek Vrbova působení na lavičce Sparty přitom vypadal slibně. Během podzimní části Sparta neztrácela příliš mnoho bodů v domácí lize a v té Evropské se dokonce probojovala do základní skupiny. Po výhře nad Rapidem Vídeň, posledním sokem v kvalifikaci o Evropskou ligu, předvedl osmapadesátiletý kouč i svůj pověstný kotoul. Důvody k dalším kotoulům by však později již hledal těžko.

V Evropské lize skončila Sparta ve skupině na třetím místě, což znamenalo, že zasáhne do jarních bojů v Konferenční lize. Tam však letenští vypadli hned s prvním soupeřem z Partizanu Bělehrad. V domácí soutěži pak byla forma Sparty kolísavá. Během Vrbova působení sice Sparta prolomila pětileté čekání na výhru proti městskému rivalovi ze Slavie, ale výkony na boj o titul po celou sezonu rozhodně nepředváděla. Po nečekané prohře s olomoucí na konci základní části a nevyraznému výkonu proti Hradci Králové, přišel duel s Plzní, ve kterém pražský celek schytal debakl 0:3 a krátce poté byl Vrba ze svého postu odvolán.

Zdroj: idnes.cz

Staronové působiště v Baníku

Netrvalo to však ani týden a již je jasné, který celek povede kouč Vrba příště. Je jím ostravský Baník, tým, ve kterém jako asistent trenéra Vrba začínal. Právě z pozice asistenta ja pak Vrba podepsán i pod mistrovskou sezonou z roku 2004. Že měl Baník o Vrbu velký zájem potvrdil také výkonný ředitel ostravského celku Michal Bělák:

„Když se naskytla příležitost otevřít jednání s Pavlem Vrbou, nebylo nad čím váhat. Museli jsme reagovat velmi pružně, protože na trhu byl o takového kouče okamžitě značný zájem. Jednání bylo velice korektní, rychlé a bezproblémové, velmi rychle se ukázalo, že jsme společně naladěni na podobnou notu. A především Pavel Vrba sám ukázal, že má zájem jít právě do Baníku, což věc usnadnilo," uvedl Bělák k příchodu nového kouče.

Z nového angažmá je nadšený i samotný Vrba. Ten převezme kádr během letní pauzy. Délka jeho kontraktu však zatím zveřejněna nebyla.

„Přiznám se, že nebylo moc nad čím přemýšlet. Chtěl jsem se vrátit tam, kde jsem s velkým fotbalem začínal. K Baníku mám vztah, klub má zase ambice, dobré zázemí, akademii a skvělé fanoušky," uvedl Pavel Vrba.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !