Olympiáda v ohrožení. Eva Samková si zlomila oba kotníky

Roman Mráz

Roman Mráz

Olympiáda v ohrožení. Eva Samková si zlomila oba kotníky


Zranění si česká snowboardcrossařka Eva Samková přivodila při závodě Světového poháru družstev v Montafonu. V Rakousku by měla co nejdříve podstoupit operaci. Doba rekonvalescence zatím není známa, ovšem vzhledem k závažnosti zranění se její účast na zimní olympiádě v Pekingu nejeví příliš nadějně.

Pád při dojezdu v cíli

Nešťastná událost se stala až při dojezdovém manévru v cíli, když tlačila prkno před Francouzku Chloe Trespeuchovou z Francie, se kterou v pátek těsně prohrála souboj o postup v semifinále individuálního závodu. Tentokrát sice uspěla, ale doplatila na to vážným zraněním. Událost okomentoval druhý člen týmu Jan Kubičík: „Eva při předkopnutí prkna v cíli, když chtěla zajet co nejlepší výsledek, pod sebe strčila snowboard, nějak se jí kousla hrana. Skřípla si kotníky. Když jsem k ní běžel, tak už byla v slzách.“ 

Dojezd a pád Evy Samkové:

Zlomené nohy v kotnících a operace

Po příjezdu do nemocnice podstoupila Eva Samková vyšetření, které ukázalo obě zlomené nohy v kotnících. Trenér české snowboardistky Marek Jelínek k tomu dodal: „Evka si zlomila obě nohy v kotnících v hlavicích tibie (holenní kosti). Za chvíli podstoupí operaci tady u specialistů v Rakousku a rekonvalescence bude samozřejmě nějakou dobu trvat. To je zatím vše, co v tuhle dobu víme. Doufejme, že bude Evka v pohodě a že se z toho co nejdřív dostane hlavně mentálně, protože je samozřejmě velmi nešťastná.“  Do olympijského závodu snowboardcrossařek, který začne 9. února, tak zbývají Evě Samkové necelé dva měsíce na rekonvalescenci.