Odejde Král z West Hamu? Zájem je o něj v Ligue 1


Český defenzivní záložník Alex Král by mohl po sezóně změnit dres a zamířit z deštivé Anglie do slunné Francie. Zájem o něj podle francouzských médií projevil momentálně jedenáctý tým Ligue 1 z Montpellier. Ve West Hamu je český fotbalista pouze na hostování, které mu skončí po této sezóně a že by měl trenér David Moyes zájem o Královo služby i v dalších letech, je velice nepravděpodobné.

Angažmá v Anglii nevyšlo podle představ

Po úspěšném spojení West Hamu s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem to vypadalo, že by mohl mít také Alex Král cestu do základní sestavy anglického celku otevřenou. Ještě než v roce 2019 odešel jako druhý nejdražší hráč české ligy v historii do Spartaku Moskva, byl pilířem kádru mistrovské Slavie.

Také v Rusku odehrál většinu zápasů v základní sestavě, souběžně s tím se začal pomalu prosazovat i do reprezentačního výběru. Nebylo divu, že po něm pokukovali celky z nejlepších evropských lig. Když pak odešel Král na hostování do West Hamu, který není nabitý hvězdami jako konkurence v Premier league, vypadalo to jako rozumná volba. 

Zatím však český středopolař nedostal v základní sestavě kladivářů moc příležitostí. V lize odehrál pouze pár minut proti Watfordu, jinak nic. Šanci dostával spíš v Evropské lize, kde si zahrál coby střídající hráč proti Genku a Rapidu Vídeň.

Král při svém debutu proti Manchesteru

zdroj: sport.aktualne.cz

Vysvobozením by mohla být nabídka z jihu Francie

Suma sumárum, za tři čtvrtě roku odehrál Král celý zápas pouze při své premiéře v dresu West Hamu proti Manchesteru United v ligovém poháru a také proti Dinamu Záhřeb v Evropské lize. A to je pro třiadvacetiletého hráče, který potřebuje co největší zápasové vytížení, hodně slabá vizitka.

Z výše uvedených důvodů se nedá předpokládat, že by měli ve West Hamu zájem využít opci na přestup. Do Spartaku se vzhledem k aktuální situaci na Ukrajině asi taky nebude chtít Král vracet.

Zájem Montpellier by pro českého záložníka tak mohl být vysvobozením. Francouzský klub je momentálně na jedenácté příčce a i vzhledem k tomu, že Montpellier spoléhá na systém se dvěma defenzivními štíty, by Král mohl ve Francii dostat větší prostor.