Novinky u Tipsportu a Chance: jiné vyhodnocování tiketů, statistiky a chytré notifikace


Sázková kancelář Tipsport přichází s další vlnou novinek a vylepšení (týkají se samozřejmě i dceřinné společnosti Chance). Nově se pro soutěžní účely nebudou nevyhodnocené tikety vyhodnocovat jako proherní. Změnily se také podmínky storna soutěžních tiketů a push notifikace. Volejbaloví a tenisoví sázkaři budou mít radost ze statistik, které u jejich oblíbených sportů přibydou a vylepšení pocítí také ti, kteří během hokejových utkání sází na sřelce - v live nabídce zůstanou vypsaní delší dobu. Příznivci League of Legends se pak dozvědí detailnější fakta o průběhu hry a uživatelé Androidu si v aplikaci mohou změnit obrázek avatara.

Nevyhodnoceno? Nevadí

Tipsport nově upravil soutěžní podmínky u Tipligy a Tipcupů. Nově již nebudete přicházet o body z důvodu nevyhodnocení kompletního tiketu. To se stávalo tehdy, když se třeba jeden zápas přeložil nebo nestihl vyhodnotit. Problém postihoval především hráče Tipcupů, které mají rychlá kola. Dosud platilo, že jakýkoliv nevyhodnocený tiket se při vyhodnocování soutěže automaticky vyhodnotil jako proherní.

To se nyní změní. Pokud je na nevyhodnoceném tiketu při vyhodnocování soutěže alespoň jedna příležitost vyhodnocená (a tato příležitost není vada, která se do soutěže nepočítá), ostatní příležitosti na tiketu jsou pro účely soutěže zvadovány v kurzu 1.

Ke kombi tiketům se přistupuje stejně jako k AKO tiketům.

Tímto vyhodnocením je samozřejmě myšleno vyhodnocení pro účely soutěže.

 

Změna limitu po stornu

Co když chcete stornovat tiket zařazený do Tipligy, Tipcupu nebo Tipbanku? Nyní si budete muset dávat pořádný pozor na to, které tikety stornujete, protože podle nových pravidel už odteď nebudete po stornu disponovat využitým denním limitem/bankem (platí i pro sázky na dny dopředu). Body za stornovaný tiket se do soutěže nezapočítají. Tímto krokem chce Tipsport zamezit spekulacím a zjednodušit implementaci budoucích vylepšení.

Před tím, než storno soutěžního tiketu budete potvrzovat, objeví se hláška s upozorněním, co to bude znamenat pro váš denní limit/bank v TL, TC nebo TB.

Doplnění: Pro získání kapříka v Tiplize se propadnuté limity počítají. V Tipbanku, pokud se jedná o úplně první tiket do soutěže, je bank vrácen a tipér ze soutěže vyřazen (do soutěže se však sázkař může znovu přihlásit). U každého dalšího tiketu už bank vrácen není.

 

Jiný detail live zápasu

V aplikaci na zařízeních s Androidem došlo k redesignu detailu live utkání. To umožní nové chování. Příklad? Sledování přímého přenosu na TV Tipsport a zároveň chatování ve fóru u daného zápasu.

TV Tipsport

 

Volejbalové a tenisové statistiky

Vývojáři zapracovali také na nových volejbalových a tenisových statistikách. U volejbalu uvidíte formu a informace o počtu setů. U tenisu můžete přepínat výsledky podle povrchů, na kterých se duely odehrály. Přímo ve statistikách najdete i turnajového pavouka. Zjistíte, kdo hráče čeká v nadcházejícím kole nebo komu se postavili v předchozích kolech.

 

LoL pod lupou

V rámci e-sportů došlo k rozšíření hry League of Legends o záložku "Události". Nyní budete mít přehled o tom, kdy a jaký tým získal kill a kdy a kolikátou věž tým zničil. To není vše! Dozvíte se i o zabitých neutrálních monstrech jako drak a baron (získání jejich killu má podstatný dopad na vývoj hry). Události jsou rovnou přidány i do výsledků.

 

Chytřejší notifikace

Vyššího komfortu se dočkáte při práci s push notifikacemi. Především v aplikaci na zařízeních s Androidem dochází k třídění push notifikací dle kategorií. Push notifikace se tak už nebudou zobrazovat celkově za aplikaci, ale podle jednotlivých zápasů, a zvlášť upozornění pro tikety, komunitu, soukromé zprávy a Vegas. Novinkou na Androidu je i přidání tlačítek do push notifikací u zápasů. Nechcete už sledovat dané utkání? Nemusíte spouštět aplikaci. Učiníte tak rovnou z push notifikace.

V aplikaci běžící na Androidu odteď najdete i přehled „přihlášených“ zápasů. Díky němu můžete spravovat jednotlivé push notifikace u duelů, které jste si přidali do sledovaných (Nastavení → Upozornění → Události v zápasech → Seznam zápasů). Na iOS pak míří „přihlášení“ i z jiných míst než detail zápasu a soutěže – Můj výběr, sázky a detail tiketu.

 

Střelci vydrží déle

Info pro všechny sázkaře hokejových střelců: bookmakeři zpřesňují live kurzy. Ty zároveň zůstanou vypsané delší dobu. Z live nabídky se kurzy standardně stahovaly v čase 50:00. Nový plán je takový, že se je budou snažit udržet až do času 55:00. U vybraných live hokejových utkání bude spuštěn i tzv. wincast, tedy příležitost „střelec a vítěz zápasu bude“ (tato příležitost bude v live u těch duelů, u kterých bude v předzápasové nabídce).

 

Změna avatara na Androidu

Dobrá zpráva pro uživatele Androidu. V aplikaci můžete měnit podobu svého avatara (výjimka platí pro sázkaře, kterým byl udělen BAN). Z galerie telefonu si vyberte obrázek, upravte jeho velikost a hotovo. Obrázek na veřejném profilu lze kdykoliv smazat.

 

Novinky v iOS

Provedená optimalizace zajišťuje rychlejší práci s mobilní aplikací Tipsportu v iOS. Aplikace je teď plně podporovaná i ve verzi 15. Vývojáři vylepšili některá gesta, například swipe z levého kraje, který nyní funguje i jako šipka zpět. Přidali také zajímavou funkci long-pressu nad šipkou zpět. Díky ní si můžete rozbalit předchozí obrazovky a rychle přejít na jednu z nich.