Nerozhodl jsem se o své budoucnosti, říká Mbappé

Roman Mráz

Roman Mráz

Nerozhodl jsem se o své budoucnosti, říká Mbappé


Francouzský reprezentační útočník Kylian Mbappé vstřelil proti Realu Madrid v osmifinále Ligy mistrů jediný gól zápasu a zařídil pro PSG výhru 1:0. Právě s madridským celkem je v poslední době spojována Mbappého další budoucnost. Třiadvacetiletý fotbalista ale na toto téma po zápase prohlásil, že je v Paříži spokojený a že se momentálně soustředí pouze na své výkony v pařížském klubu.

Skóroval do sítě svého příštího klubu?

Proti Realu patřil Mpabbé celý zápas k nejnebezpečnějším hráčům domácího celku. Několikrát se dostal do zakončení a útoky PSG se na madridskou bránu valily především z jeho levé strany. Nakonec se francouzský reprezentant prosadil až na konci zápasu v nastavení po přihrávce Neymara a zajistil pařížskému celku výhru 1:0. 

Média po zápase spekulovala, že to mohl být gól do sítě jeho budoucího zaměstnavatele. Kylian Mbappé však tyto spekulace po zápase nepotvrdil: "Nerozhodl jsem o své budoucnosti. Hraju za Paris St. Germain, jeden z nejlepších klubů na světě. Ovlivní tento zápas mou budoucnost? Ne, nejsem rozhodnutý. Chci ze sebe vydat maximum a uvidíme, co bude v příští sezoně."  Ke své momentální situaci v Paříži dvojnásobný nejlepší střelec Ligue 1 podotkl, že je zde spokojený: "Klademe příliš mnoho otázek, říkáme moc věcí. Mluvíme o Paris St. Germain a Realu Madrid, dvou velkých klubech. Jsem hráčem PSG a jsem tady velmi šťastný."

S výhledem na odvetu v Madridu prohlásil, že Real se o postup ještě popere a předvede se v lepším světle, než tomu bylo v prvním utkání:"Měli strategii, která jim v prvním utkání nefungovala, ale myslím, že příště budou hrát jinak. Budou mít víc možností, domácí prostředí. Bude to jiný zápas." Ohledně vlastního výkonu byl Mpabbé spokojený:"Řekl jsem, že nechám na hřišti všechno, a musel to potvrdit fakty. Povedlo se mi to doma a budeme to muset potvrdit i v Madridu."