Nejsi očkovaný, nejedeš. Organizátoři F1 v Austrálii vydali striktní nařízení

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Nejsi očkovaný, nejedeš. Organizátoři F1 v Austrálii vydali striktní nařízení


Je to již několik dnů, co byla Austrálie středem sportovního světa. Tenisová jednička Novak Djokovič, jakožto neočkovaný, nedostal povolení zúčastnit se prvního Grand Slamu sezony. O podobné kontroverze jako v případě Djokoviče však rozhodně nestojí pořadatelé Velké ceny F1 v Austrálii. Již dopředu vydali striktní nařízení.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Přísná pravidla bez výjimek

Pokud by byl některý z pilotů neočkovaný, nemohl by se závodu F1 v Austrálii zúčastnit. Jednoduché a striktní pravidla na stavili organizátoři australského závodu. Nařízení o povinnosti očkování se však netýká pouze pilotů, platí také pro mechaniky a všechny členy týmů. Co se týče pilotů, dle informací jsou již všichni očkovaní, u členů týmů tomu tak není. Neočkovaní tak nyní mají šanci očkování podstoupit nebo nebudou do Austrálie vůbec vpuštěni.

Velké cena Austrálie, tradiční otvírák sezony, se v letošním kalendáři nachází až na třetí pozici, právě kvůli problémům s koronavirem. I kvůli tomu výkonný ředitel závodu Andrew Westacott uvedl, že nepřipadají v úvahu žádné výjimky:

„Pravidla pro vstup do země jsou jednoduchá a jsou platná také pro provozování Formule 1. Platí nulová tolerance. Ať už jste Lewis Hamilton nebo Valentino Rossi v MotoGP. Pokud budete mít pozitivní test, ten víkend nezávodíte," řekl ve svém prohlášení Andrew Westacott.

Verstappen poprvé v pozici obhájce

Titul ze šampionátu bude poprvé v kariéře obhajovat Max Verstappen, jezdec Red Bullu. Ten si vítězství v šampionátu zajistil v posledním a velmi kontroverzním závodě loňské sezony. Na konci závodu udělalo ředitelství závodu několik kontroverzních rozhodnutí, které ve výsledku stály rekordní osmý titul britského pilota Lewise Hamiltona. Ten údajně stálé váhá s návrat do kokpitu svého monopostu. Čas na rozmyšlení však stále má, kalendář F1 začíná až koncem března Velkou cenou Bahrajnu.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !