Nejen o MS v hokeji v roce 2020 kvůli koronaviru přijdeme

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Nejen o MS v hokeji v roce 2020 kvůli koronaviru přijdeme


MS v hokeji

  • Původní termín: 8. - 24. května
  • Náhradní termín: žádný, MS je zrušeno

O zrušení celého šampionátu rozhodla IIHF (Mezinárodní hokejová federace) v druhé polovině března. Na rozdíl od jiných sportovních akcí by bylo přeložení mistrovství světa v hokeji (např. na léto) nesmyslné, proto je rozhodnutí o úplném zrušení celého turnaje pochopitelné. "Pro mezinárodní hokejovou rodinu je to tvrdá realita, ale musíme ji akceptovat. Koronavirus je globální problém a vyžaduje velké úsilí vládních orgánů v boji proti jeho šíření. IIHF musí udělat všechno pro to, aby tento boj podpořila. V současné době musíme nechat sport stranou a podporovat jak vládní orgány, tak hokejovou rodinu," pronesl prezident IIHF René Fasel.

[hcm]bettingshopsbonus;tpl:default,11[/hcm]

EURO 

  • Původní termín: 12. června - 12. července
  • Náhradní termín: 11. června - 11. července 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, které mělo být poprvé v historii pořádáno po celém kontinentu (12 hostitelských zemí) se posouvá na příští rok. UEFA toto rozhodnutí potvrdila 17. března, zároveň s tímto verdiktem přerušila všechny své soutěže včetně Ligy mistrů a Evropské ligy. O jejich budoucnosti zatím jasno není, ovšem současné vyhlídky nejsou zrovna růžové.

Zástupci členských zemí UEFA konečné rozhodnutí kvitovali. Odložení šampionátu na příští rok podporovali i předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík a generální sekretář Jan Pauly.

Naši reprezentanti se díky úspěšně zvládnuté kvalifikaci na EURO 2021 podívají také. Ve skupině vyzvou Anglii, Chorvatsko a jednoho z kvalifikantů, který vzejde z play-off Ligy národů.

Česká fotbalová reprezentace

Letní olympijské hry v Tokiu

  • Původní termín: 24. července - 9. srpna
  • Náhradní termín: 23. července - 8. srpna 2021

Největší sportovní událostí letošního roku měla být letní olympiáda pořádaná v japonském Tokiu. I ta se však z pochopitelných důvodů odkládá. Nový termín oznámili japonští organizátoři po dohodě s představiteli MOV (Mezinárodní olympijský výbor) již šest dní po rozhodnutí hry přesunout. Podle prvních odhadů japonských odborníků vyjde odklad her v přepočtu asi na 146 miliard korun.

Původně byla ve hře i varianta uspořádat olympijské hry v jarních měsících, termín však zůstal zachován, takže hry nebudou kolidovat s dlouhodobými ligovými soutěžemi, s fotbalovým mistrovství Evropy a nakonec ani s atletickým MS, jež bylo přesunuto na léto 2022.

[hcm]bettingshopsbonus;tpl:default,7[/hcm]

 

Související články:

Letní olympijské hry v Tokiu 2020

Letní olympijské hry v Tokiu se odkládají. Nový termín zatím neurčen.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2020