Návrat po téměř třech letech! Del Potro se představí na tenisovém turnaji v Buenos Aires

Roman Mráz

Roman Mráz

Návrat po téměř třech letech! Del Potro se představí na tenisovém turnaji v Buenos Aires


V tenisovém světě se chystá pořádný comeback. Argentinský tenista a grandslamový vítěz z US Open 2009 Juan Martin del Potro dostal od pořadatelů turnaje v Buenos Aires divokou kartu a poprvé od poloviny roku 2019 si zahraje turnaj ATP. Přihlášen je i na následující akci v brazilském Riu de Janeiru. 

Během tří let čtyři operace

Psal se říjen 2018, Del Potro hrál osmifinále ATP Masters v Šanghaji proti Čoričovi a právě v tomto zápase začaly Argentincovy problémy. Utkání kvůli zlomené čéšce nedohrál a i když se po pár měsících vrátil na kurty a absolvoval několik turnajů, tak v červnu 2019 si při turnaji v Queens zranění obnovil a od té doby se na kurtech neukázal. Del Potro musel během necelých tří let absolvovat celkem čtyři operace kolene a až teď to vypadá, že je koleno konečně v pořádku. Vítěz US Open z roku 2009 si vybral pro svůj návrat turnaj v domovské Argentině, konkrétně v Buenos Aires, kde dostal divokou kartu od pořadatelů.

Zranění Del Potra z října 2018:

Na domácím turnaji v Buenos Aires teprve podruhé

Na argentinském turnaji kategorie 250 se Del Potro zatím ve své kariéře představil pouze jednou. A je to už pěkná řádka let, v roce 2006 ještě jako teenager podlehl v prvním kole Ferrerovi. Svůj návrat do Buenos Aires po šestnácti letech okomentoval argentinský tenista slovy: "Bude skvělé vrátit se na okruh v Buenos Aires. Hodně jsem se na to nadřel." Del Potro je přihlášen i na následující turnaj kategorie 500 v Riu de Janeiro. Zde získal před šesti lety stříbrnou olympijskou medaili a tak se na účast v tomto turnaji také patřičně těší: "Rio de Janeiro má mimořádné místo v mém srdci a těším se na to, že si poprvé zahraju na Rio Open."