Náhrada za Pochettina v PSG? Klub blízko dohody se Zidanem

Roman Mráz

Roman Mráz

Náhrada za Pochettina v PSG? Klub blízko dohody se Zidanem


Konec trenéra Mauricia Pochettina v pařížském velkoklubu je na spadnutí a vedení PSG se tak poohlíží po novém lodivodovi. Podle posledních informací to vypadá, že by se jím mohl stát bývalý trenér Realu Madrid Zinedine Zidane. Podle španělského deníku Mundo Deportivo už probíhají jednání mezi zástupci klubu a Zidanem v Katarském emirátu.

Úspěch Pochettina v Ligue 1 zastínil brzký konec v Lize mistrů

Stále ještě současný trenér PSG Argentinec Mauricio Pochettino je ve francouzském velkoklubu od loňského ledna, kdy podepsal v klubu z hlavního města smlouvu na rok a půl, která byla v červenci 2021 prodloužena o další dva roky.

Momentálně se ale zdá, že vedení PSG nemá po letošní sezóně moc důvodů s Pochettinem smlouvu dodržet. Argentinský kouč sice získal v tomto ročníku s pařížským klubem ligové prvenství v Ligue 1, nicméně vypadnutí s Realem Madrid již v osmifinále Ligy mistrů si za rámeček rozhodně dát nemůže. A úspěch v nejprestižnější klubové soutěži na starém kontinentu byl pro vedení PSG zkrátka prioritou.

Zidane dobře ví co obnáší uspět v miliardářské soutěži

Oslovení bývalého francouzského reprezentanta Zinedina Zidana rozhodně dává pro PSG smysl. Bývalý kouč Realu vlastně nepůsobil v hlavní trenérské roli nikde jinde než v madridském klubu, zato s ním ale vybojoval hned tři triumfy v Lize mistrů a v sezóně 2017/18 vyřadil v osmifinále právě francouzský velkoklub. A přesně takový úspěch by si přáli a brali všemi deseti i v Paříži.

Zidane dovedl Real třikrát k triumfu v Lize mistrů, naposledy v roce 2018:

Jednání mezi PSG a Zidanem mají probíhat už od pondělí a obě strany se údajně hodně přiblížili ke vzájemné finální dohodě. Francouzský kouč si sice kladl dvě podmínky pro své působení v Paříži, obě jsou ale v tuto chvíli už splněny. Jednou z nich měla být kontrola nad sportovním úsekem klubu a druhá se týkala setrvání jedné z největších hvězd PSG Kyliana Mbappého, který jak známo podepsal s klubem monstrózní tříletou smlouvu, díky níž si vydělá přes pět miliónů korun za den.

Na sobotu je už dokonce naplánované setkání mezi Zidanem a katarským emírem, na kterém by mohla být spolupráce francouzského trenéra a PSG definitivně zpečetěna.