Náhrada za Haalanda ? Dortmund pokukuje po Hložkovi


Je to nejspíše jen otázkou času, kdy norský útočník Erling Haaland přestoupí do jedno z největších klubů na světě. Do kterého se však ještě neví. A právě na odchod svého klíčového hráče se Dortmund svědomitě připravuje. V hledáčku náhrad za Haalanda je údajně i Adam Hložek.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Prioritou je Adeyemi

Faktem je, že naprostou prioritou je nyní pro Dortmund útočník Salzburku Karim Adeyemi. Rodák z Mnichova, který má i nigerijské kořeny, nastupuje v základní sestavě rakouského celku až od letošního podzimu. Nikoho však nenechává na pochybách, že domácí soutěž přerostl a je připraven na přestup. Dortmund, momentálně druhý celek Bundesligy, je údajně připravený nabídnou za přestup mladého hráče až 30 milionů eur. Nebude to mít však lehké, Adeyemiho sledující zástupci i dalších evropských velkoklubů. Mezi nimi je například PSG nebo Barcelona. Ta již do Salzburku poslala i písemnou žádost, nabízí ale hráči nižší plat než právě Dortmund. Dle interních informací nabízí Dortmund rychlonohému útočníkovi pohádkový plat 5 milionů eur.

Zdroj: denik.cz

Němci sledují i Hložka

Hložek má oproti svému konkurentovi ze Salzburku výhodu, že nejvyšší domácí soutěž začal hrát již v roce 2018. Navíc je o sedm měsíců mladší. V loňském ročníku se stal s patnácti góly nejlepším střelcem ligy, a to nastoupil jen do devatenácti utkání. V letošním ročníku se mu již tolik nedaří. Během podzimu se trefil jen čtyřikrát, na sedm branek však nahrál.

Server německého sportovního kanálu Sport 1 však upozorňuje, že cesta k získaní Hložka by mohla být snazší tím, že sportovním ředitelem Sparty je Tomáš Rosický, který v Dortmundu hrál mezi lety 2001 až 2006. Hložek je navíc na seznamu přání německého celku již delší dobu. Právě jeho jméno se nejvíce skloňovalo v souvislosti s přestupem, když v létě Borussii opustil Jadon Sancho.

Chance nabízí bonus až 2000 Kč !