Naděje českého tenisu Fruhvirtová vyřadila bývalou světovou jedničku

Roman Mráz

Roman Mráz

Naděje českého tenisu Fruhvirtová vyřadila bývalou světovou jedničku


Česká 16letá tenistka Linda Fruhvirtová pokračuje na turnaji série Masters v Miami ve skvělých výkonech. Naposledy si ve třetím kole poradila s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, která jí ve druhém setu vzdala za stavu 6:2 a 3:0 pro Češku. Fruhvirtová se touto výhrou posune už do Top 200 v žebříčku WTA.

Na raketě mladé Češky už skončily dvě nasazené hráčky

Spanilá jízda Fruhvirtové turnajem v Miami pokračuje dál. Po kvalifikačním neúspěchu na turnaji v Indian Wells, kde 16letá tenistka vypadla s další talentovanou Češkou Marií Bouzkovou, naplno využila v Miami přidělené divoké karty a vyřadila už dvě nasazené hráčky.

Ve 2. kole na Lindu Fruhvirtovou nejprve nestačila aktuálně 24. hráčka světa Belgičanka Elise Mertensová a v neděli byla česká tenisová naděje nad síly také Viktorie Azarenkové, které patří momentálně 16. místo žebříčku WTA a místní turnaj v letech 2009, 2011 a 2016 vyhrála.

Sestřih zápasu 3.kola proti Azarenkové:

V osmifinále poprvé proti hráčce z TOP 10

Během celého utkání si česká tenistka počínala aktivně a nepouštěla Azarenkovou k její typické agresivní hře. Naopak se sama snažila diktovat tempo výměn, což se jí také po většinu zápasu dařilo. Za stavu 3:0 pro Fruhvirtovou se Azarenková, na které nebyl znát patrný zdravotní problém, rozhodla zápas vzdát

Momentálně třetí nejlepší juniorka na světě se po zápase vyjádřila, že jí mrzí způsob výhry a doufá, že se Azarenková dá zdravotně brzo do kupy.

"Viděla jsem, že nehraje její nejlepší tenis. Ale takhle jsem vyhrát nechtěla. Když jsem vyrůstala, tak jsem ji sledovala a vzhlížela k ní. Doufám, že bude brzy v pořádku."

Osmifinále proti nasazené šestce Paule Badosaové je naplánováno na úterý 03:00 SEČ a bude to pro českou juniorku první test proti hráčce z první světové desítky. Osmifinálový program tak budou v Miami v noci z pondělí na úterý uzavírat Češky. Před zápasem Fruhvirtové se totiž bude snažit postoupit do čtvrtfinále také Petra Kvitová proti Rusce Kudermetové.

Cestu Lindy Fruhvirtové a Petry Kvitové turnajem na slunné Floridě budeme na našem webu i nadále sledovat.