Nadal se ve finále Australian Open utká s Medveděvem


Oba byli v semifinálových klání favorité a oba své zápasy zvládli, byť shodně ztratili jeden set. Rafael Nadal se ve finále prvního grandslového turnaje letošního ročníku střetne s Daniilem Medveděvem, nejvýše nasazených hráčem pavouku.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Nadal nepustil Itala do finále

V roce 2019 vypadl na Australian Open již v prvním kole. O rok později se již prokousal do kola druhého a loni v Austrálii vyhrál tři zápasy, načež musel vzdát osmifinálové kolo. Letos se Ital Mateo Berrettini dostal suverénně nejdál, na finálovou účast si však bude muset ještě počkat. V semifinále proti Španělovi Nadalovi sice vzdoroval srdnatě, na více než zisk jednoho setu to však nestačilo. Španělský tenista měl celý zápas pod kontrolou a svému soupeři dovolil pouze jediný break za celý zápas. Berrettini přišel o servis hned čtyřikrát. Po setech 6:3 6:2 3:6 a 6:3 tak míří Rafael Nadal do dalšího grandslamového finále, kde bude bojovat o rekordní jednadvacátou trofej z turnajů ,,Velké čtyřky“.

Stejně jako loni končí Řek na raketě Medveděva

Druhé semifinálové klání mělo stejné obsazení jako loni. Proti sobě se postavili Daniil Medveděv a Stefanos Tsitsipas. A stejně jako loni jde dál ruský hráč. Ačkoliv průběh zápasu byl o poznání dramatičtější než loni. Tehdy Medveděv svého soupeře přejel 3:0 na sety. Letos se nadřel o poznání více. Hned úvodní sada dospěla do tie breaku, kde v jednu chvíli vedl Řek již 4:1. Náskok však ztratil a první set získal ruský tenista. V tom druhém však přišel hned v prvním gamu o servis a byť jej v šesté hře dokázal vybojovat zpět, na druhý break Tsitsipase v deváté hře již odpovědět nedokázal. Za stavu 1:1 na sety se diváci pomalu těšili na drama, k němu nedošlo. Třetí set po jediném breaku získal Medveděv a ve čtvrté sadě se řecký tenista již úplně sesypal, soupeři dvakrát daroval servis a zároveň i účast ve finále Australian Open.

Zdroj: indianexpress.com

Vzájemná bilance hraje do karet Nadalovi

Finále letošního australského Grand Slamu bude zároveň již páté vzájemné utkání Rafaela Nadala a Daniila Medveděva. Ze vzájemných zápasů zatím vychází lépe španělský hráč. Ze čtyř předchozích duelů dokázal vyhrát hned tři. Prohrál pouze v posledním vzájemném měření sil v semifinále Turnaje mistrů v roce 2020. I přesto je však Medveděv považován za favorita finálového klání. To vypukne v neděli v 9:30 místní času.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !