Nadal pokračuje na vítězné vlně. Porazil Alcaraze a je ve finále Indian Wells


V sobotním tříhodinovém španělském semifinále turnaje v Indian Wells mezi Rafaelem Nadalem a Carlosem Alcarazem nakonec uspěl letos ještě neporažený Nadal, když zvítězil 6:4, 4:6, 6:3. Připsal si tak už v letošní sezóně jubilejní dvacáté vítězství a na svou první prohru stále čeká. Ve finále se utká s domácím tenistou Taylorem Fritzem, který vyřadil nasazenou sedmičku Rusa Rubljova.

,

Nechybělo mnoho a Nadal mohl být dávno doma

Byl to zápas generací. Na jedné straně stál pětatřicetiletý vítěz rekordních 21 grandslamových titulů a letos ještě neporažený Rafael Nadal. Proti němu se postavila osmnáctiletá vycházející hvězda okruhu ATP Carlos Alcaraz, který má na svém kontě zatím tři turnajové vavříny.

Asi nemá cenu dlouze rozebírat momentální Nadalovu formu. Španěl se dokázal po zranění vrátit v neskutečné fazóně a vyhrál všechny tři turnaje, mimojiné i první grandslam sezóny v Austrálii, na kterých letos startoval.

Na druhou stranu moc nechybělo a na pátém grandslamu sezóny, jak se turnaji v Indian Well přezdívá, mohl Nadal skončit hned v druhém kole. Koneckonců, o jeho senzačním obratu ve třetím setu proti Kordovi, jste se mohli dočíst na našem webu před pár dny.

zdroj: latimes.com

Tříhodinová bitva a pochvala od Nadala

V prvním setu si Nadal vypracoval hned 17 brejkbolů, z nichž tři proměnil a i díky tomu získal první sadu v poměru 6:4. Druhý set rozhodla devátá hra, trvající dlouhých 20 minut. V té se podařilo Alcarazovi brejknout Nadala a když následně udržel vlastní servis, bylo srovnáno. Třetí sada byla dlouho vyrovnaná, oba tenisté si drželi vlastní servis a o výsledku zápasu nakonec rozhodla ztráta podání Alcaraze v osmé hře

Po zápase, který trval přes tři hodiny, ocenil Rafael Nadal hru svého mladého protivníka:

"Od začátku jsem hrál dobře, ale bylo prostě hrozně těžké ho zastavit, když hrál tak skvělé údery. A nemůžu říct, že jsem to měl pod kontrolou, protože proti takovému hráči to nejde. Umí neskutečné věci."

Semifinále v Indian Wells:

Statistické sobotní střípky 

Do finále v Indian Wells se španělský tenista dostal již popáté v kariéře a zvítězit se mu povedlo třikrát v letech 2007, 09 a 13. O čtvrtý vítězný zápis bude bojovat proti domácímu Talyoru Fritzovi, jenž porazil v druhém semifinále Andreje Rubljova 7:5 a 6:4.

Sobotní Nadalovo vítězství znamenalo také přepsání rekordu v počtu výher na venkovních kurtech. Nadal jich má na svém kontě v tuto chvíli již 954. Dosud držel tento rekord Roger Federer.

Kromě toho jde o třetí nejlepší start do sezóny od roku 1990. Nadal vyhrál letos už 20 zápasů, bez jediné porážky. Lepší začátek sezóny zažil pouze dvakrát Novak Djokovič, který v roce 2011 vyhrál úvodních 41 zápasů a předloni pak opanoval prvních 26 zápasů.