Nadal po dramatické bitvě ovládl Australian Open


Fanoušci bílého sportu mají za sebou další ze zápasů, který se zapíše do historie tohoto sportu. Po famózní otočce ovládl finále Australian Open Rafael Nadal a se ziskem jednadvacátého grandslamového titulu se posunul na čelo historického žebříčku hráčů s nejvyšším počtem titulů z turnajů ,,velké čtyřky“.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Začátek patřil Rusovi

Úvodní dva sety patřily ruskému tenistovi a nejvýše nasazenému hráči Daniilu Medveděvovi. Ten měl skvělý pohyb a mohl se spolehnout na svůj servis. V prvním setu měl úspěšnost prvního servisu dokonce 82 % (!) a ztratil po něm pouze tři míčky z osmnácti. Nadalovi nevěnoval ani jednu šanci na prolomení servisu a sám jej Španělovi dvakrát sebral. Po jednoznačné první sadě čekala na diváky vyrovnaná bitvu v dějství druhém. Oba tenisté si shodně dvakrát vzali podání a za stavu 6:6 se šlo do tie breaku. V něm měl více štěstí opět Medveděv a ujal se vedení 2:0 na sety. Zdálo se, že po loňském posledním Grand Slamu, americkém US Open, ovládne i ten úvodní v nové sezoně.

Nadal se nevzdává

A nejspíše by k tomu skutečně došlo, pokud by na druhé straně kurtu stál kdokoli jiný než Rafael Nadal. Ten totiž nesložil zbraně a započal cestu za otočením zápasu. Nejprve si hned v prvním gamu třetí sady vytvořil breakball. Ten však neproměnil a Rus svůj servis udržel. Klíčovým momentem pak byla šestá hra, kde Nadal prohrál na svém servisu již 0:40. Všechny breakbally však odvrátil a sám si v deváté hře vzal soupeřovo podání. Třetí sadu uzavřel Nadal stylově čistou hrou na svém servisu.

Čtvrtá sada byla také dramatická. Hned ve třetím gamu přišel Medveděv o podání, které se mu však podařilo hned v následující hře vzít zpátky. Jenže v následující hře ztratil servis znovu poté, co gam šel hned pětkrát přes shodu. Nadal pak v osmé hře odvrátil dva breakbally soupeře a stejně jako v předchozím setu doservíroval čtvrtou sadu čistou hrou. Šlo se do rozhodujícího setu. Tou dobou již zápas běžel více než čtyři hodiny.

Zdroj: theguardian.com

Rozhodující pátá sada

Rozhodující set měl, minimálně zpočátku, stejný scénář, jako měly dvě předchozí sady. Hned v páté hře přišel ruský tenista o podání, i přesto, že se na servisu držel skvěle a jen v pátém setu nastřílel sedm es. Když v šesté hře odvrátil Španěl tři breakbally, vypadlo to, že míří za rekordním jednadvacátým titulem z grandslamových turnajů. Nebylo by to však správné drama, kdyby nemělo další zápletku. V desátém gamu, kdy měl Nadal možnost doservírovat zápas, se Medveděv vzepřel a sebral soupeři servis. V následující hře byly opět k vidění fantastické výměny a na třetí pokus využil Nadal nabízený breakball a ujal se vedení. Za stavu 6:5 již soupeře k odporu nepustil a ukončil sadu i zápas po svém. Čistou hrou.

Rafael Nadal se tedy nyní osamostatnil na čelo historické tabulky s jednadvaceti grandslamovými tituly. O druhou příčku se dělí švýcarská legenda Roger Federer, který se uzdravuje z náročné operace, a Novak Djokovič, jenž byl z Austrálie deportován těsně před začátkem turnaje.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !