Nadal padl. Turnaj v Indian Wells ovládl Fritz


Více než překvapivý závěr přineslo finále prestižního turnaje ATP v Indian Wells. Ve finálovém klání totiž poprvé v letošní sezoně padl Rafael Nadal. Nestačil na domácího Taylora Fritze, pro kterého vítězství znamená teprve druhý titul na okruhu ATP.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Duel ovlivněný zraněními

Ačkoli měli fanoušci i sázkové kanceláře před začátkem zápasu jasno o tom, kdo je favorit, dění na kurtu všeobecnému přesvědčení rozhodně neodpovídalo. Do určité míry za to jista mohla zranění, která provázela v posledních dnech oba tenistky. Španělský fenomén se již několik dnů před finálovým zápasem potýkal s bolestmi zad, do jaké míry jej tyto problémy limitovaly je otázkou. Zdravotnímu stavu Nadala jistě nepřispělo ani to, že se cestou do finále dost nadřel. Ve čtvrtfinále absolvoval třísetovou bitvu s bouřlivákem Kyrgiosem a v semifinále si až ve třech setech poradil s krajanem Alcarazem.

Jeho finálový soupeř zase bojoval s bolestmi kotníku, kvůli nimž prý zvažoval, že do finále ani nenastoupí. Nakonec však Američan bolest překonal a na kurtu nečekaně kraloval. Hned první dva servisy Nadala ukořistil a velmi rychle si vybudoval náskok 4:0. Ačkoli se pak Nadal vzchopil a alespoň jeden ztracený servis si vzal zpět, Fritz dokráčel k vítězství v prvním setu třetím breakem v deváté hře.

Zdroj: pladgetimes.com

Vyrovnaný druhý set

Američan pochopil, že se před ním otevírá šance na životní úspěch a znervózněl. Pryč byla lehkost, se kterou se prezentoval v úvodní sadě. Nadalovi navíc začal mnohem lépe choti servis a tak prvním hráčem, který prolomil soupeřův servis ve druhé sadě byl právě Španěl. Fritz však zareagoval okamžitě a hned následující hru si vzal podání zpět. Američan následně ustál i klíčový pátý gam, ve kterém čelil hned čtyřem breakballům. Za stavu 6:6 se šlo do zkrácené hry, ve které prokázal silnější nervy domácí hráč a po překvapivém průběhu si došel pro svůj zatím největší životní úspěch. Vítězství na turnaji Masters 1000 také pro Fritze znamená, že se v novém vydání světového žebříčku nachází na svém životním maximu, 13. příčce. Dojetí nad svým výkonem pak Fritz neskrýval ani v pozápasových rozhovorech:

"Ani nedokážu popsat, jak je to směšné, že jsem dokázal takhle hrát. V životě jsme před zápasem nezažil horší bolest. Před zápasem byly mé emoce jako na horské dráze. Od myšlenky, že k zápasu nenastoupím, až po všechnu tu práci s kotníkem, abych... Vlastně jsem přišel na kurt a vůbec mě to neovlivňovalo," uvedl Fritz po finálovém utkání.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !