Nadal je dvě výhry od rekordního titulu


Na kurtu strávil přes čtyři hodiny. Zápas, který měl jasně pod kontrolou však doputoval až do závěrečného pátého setu, ve kterém Nadal nakonec zvítězil. Těžkou práci ve čtvrtfinále Australian Open má za sebou španělský tenista. Ovšem úspěšnou a nyní mu chybí již pouhé dvě výhry k rekordnímu jednadvacátému grandslamovému titulu.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Dozvuky čtvrtfinálové bitvy

Byl to zápas, který se minimálně začátkem příliš nelišil od mnohých jiných. Rafael Nadal hrál skvěle a svého kanadského soupeře Denise Shapovalova nepustil v prvních dvou sadách ani k jednomu break ballu. Ovšem stejně suverénně jako Nadal ovládl první dva sety, opanoval jeho soupeř třetí a čtvrtou sadu a po překvapivém průběhu to vypadalo, že Shapovalov nakonec svého soupeře udolá. Začátek rozhodující sady mu však utekl a Nadal získal poslední set zápasu.

Kanadský tenista si však během zápasu a i po skončení na tiskové konferenci stěžoval, že je jeho soupeř dlouhodobě zvýhodňován. Nadal je pověstný svými rituály, které zabírají mnohdy i několik vteřin a není proto divu, že se často na hranu časového limitu mezi výměnami. Někdy dokonce i za ní. Nejinak je tomu i na Australian Open. A právě to se nelíbilo kanadskému tenistovi, který na to rozhodčího několikrát upozorňoval. Nadal však napomenutí nedostal a Shapovalov v jednu chvíli pronesl směrem k arbitrům větu, že jsou všichni zkorumpovaní. Na tiskové konferenci se za to poté omluvil.

Zdroj: codesports.com.au

Jednadvacátý Grand Slam na dosah

Poté, co musel z Austrálie odcestovat Novak Djokovič, je považován Nadal za jednoho z největších favoritů. V semifinále narazí na stále se zlepšujícího Itala Berrettiniho a všeobecně se očekává, že pokud postoupí, bude na něj čekat ruský tenista Daniil Medveděv, vítěz posledního US Open, kde překazil Novaku Djokovičovi kalendářní Grand Slam. Pokud však Nadal poslední dvě překážky zvládne, osamostatní se na čele historické tabulky vítězů grandslamových turnajů. Měl by jich už jednadvacet. Momentálně se o první příčku dělí se zmiňovaným Novakem Djokovičem a švýcarským elegánem Rogerem Federerem, který se dává dohromady po zranění a v Austrálii nestartuje.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !