Nabitý program Premier League opět pod palbou kritiky


Je tomu tak každý rok a ten letošní nebyl výjimkou. Na nabitý program anglické Premier League se z řad hráčů a trenérů opět snesla těžká kritika. Výhled na změnu je však pochmurný. Anglická Premier League je jediná z TOP soutěží, která běží i přes vánoční svátky a do budoucna nelze očekávat změnu.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Už dva dny po štědrovečerní večeři na trávníku

Klidné strávení svátků si týmy v Anglii příliš neužijí. Pouhé dva dny po Štědrém dnu už musí být na trávníku v rámci tradičního Boxing Day. O dalších osmačtyřicet hodin později pak některé týmy musejí odehrát další zápas. Nabitý program je zakončen kolem, který se hraje hned první den v novém roce. Takto vypadá konec roku v anglické Premier League již několik desítek let. Letos se na tuto skutečnost opět snesla vlna kritiky z řad hráčů a koučů. Ať už to byl Brendan Rodgers, kouč Leicesteru, David Moyes z West Hamu či dlouholetý kritik svátečního programu Jürgen Kloop, všichni se shodují, že program je na konci roku šílený.

„Boxing Day je pochopitelně tradice, lidi to mají rádi, mohli jsme ten den klidně hrát a neviděl bych v tom potíž. Ale hrát 26. a pak hned 28. mi normální nepřijde, není to správné. Přece není těžké udělat drobnou úpravu. Pojďme hrát 26. a pak až 29.,“ vyjádřil se německý kouč Liverpoolu Jürgen Kloop.

Zdroj: liverpoolfc.com

Německý trenér vyjádřil velmi osobitě myšlenku, se kterou souzní většina týmů v Anglii. Tradiční Boxing Day pro ně není problém, ovšem další zápas za necelé dva dny už ano. Byť tedy nutno podotknout, že Liverpool letos v tomto termínu nehrál, jelikož jeho soupeř z Leedsu má problémy s koronavirem a zápas musel být odložen. Největším problémem je, že týmy v Anglii téměř nemají zimní pauzu. Od sezony 2019/20 byla sice zavedena jakási přestávka, ta je však naplánovaná až na přelom ledna a února. V loňském ročníku se navíc vůbec nekonala, jelikož týmy musely dohrávat zápasy odložené kvůli koronaviru a letos k tomu není daleko také. Za poslední týden odhalily testy přes 100 případů nákazy mezi hráči a realizačním týmem.

Atraktivita a vysílací práva

Šance, že by se do budoucna něco změnilo, je však minimální. Společnosti držící práva na vysílání anglické Premier League zaplatili při posledním tenderu téměř 5 miliard liber. Právě i díky populárnímu vánočnímu programu.

MostBet nabízí bonus až 8 000 Kč !