Na sport do hlediště jen 1000 diváků, rozhodla vláda

Roman Mráz

Roman Mráz

Na sport do hlediště jen 1000 diváků, rozhodla vláda


Situace s koronavirem se v posledních týdnech v Česku opět zhoršuje a tak se vláda rozhodla pro vyhlášení nouzového stavu na 30 dní s platností od dnešní půlnoci. Tato opatření se samozřejmě opět dotknou i sportu. 

Na profesionální sport maximálně 1000 diváků

Do dnešního dne nebyla nařízena v podstatě žádná omezující kapacita pro návštěvnost sportovních událostí. Ať už se to týkalo fotbalu, hokeje, házené, nebo jakéhokoliv jiného sportu. To se od zítřka změní a do hledišť bude vpuštěno jen 1000 diváků. Omezení pro sportovní návštěvy vejde v platnost v pátek 25.11. od 18:00. 

100 návštěvníků na amatéry

Tyto restrikce zasáhnou i amatérský sport, kde bude platit limit maximálně 100 zúčastněných osob. Narozdíl od posledních restrikcí z přelomu roku zůstanou vnitřní i venkovní sportoviště otevřená. Podle ministra Vojtěcha budou muset být návštěvníci buď kompletně naočkováni, nebo se prokáží dokladem o prodělání Covidu v posledních šesti měsících. Děti do 12 let budou mít přístup na sportovní události bez omezení. Mládež do 18 let se pak bude muset prokazovat testy, například PCR.