Na kolik si Sparta cení Adama Hložka ?

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Na kolik si Sparta cení Adama Hložka ?


Je to pravděpodobně nejznámější český agent. Pod jeho křídly jsou hvězdy jako Patrik Schick, Tomáš Souček nebo Adam Hložek. Pavel Paska a jeho International Sport Managment se může těšit na pořádný balík. Minimálně u dvou z výše jmenovaných fotbalistů se totiž blíží jejich přestup ze současného klubu.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Hložkova cenovka je vysoká

Teprve devatenáctiletý Adam Hložek patří již v tak útlém věku k pilířům sparťanské sestavy. Není proto divu, že jeho cenovka na přestupovém trhu je velmi vysoká. Pavel Paska prozradil, že Sparta si svého klenotu cení na zhruba 25 milionů eur, v přepočtu přes 600 milionů korun. Jde tak o něco vyšší cifru, než jakou udává renomovaný německý server transfermarkt, který Hložkovi přisuzuje hodnotu 19 milionů eur. V případě prodeje je však obvyklé, že se hráči prodávají za o něco vyšší cenu než udává Transfermarkt.

Pokud by se přestup Adama Hložka za požadovanou cenu povedl do 25. července, zařadil by se český fotbalista do prestižní tabulky TOP 15 nejdražších přestupů hráčů do 19 let. Že Hložek Spartu opustí je již téměř jisté, nyní je však otázkou, zda-li k tomu dojde již v tomto přestupním období nebo až v létě. Během podzimu zaznamenal sparťanský útočník šest branek a deset asistencí a v zástupu zájemců o jeho služby se objevují honosná jména. Již dříve se objevily zprávy, že Hložek zaujal například oba německé giganty Bayern a Dortmund. Spekulovalo se také o zájmu Juventusu a vzhledem k vlastnickému podílu Daniela Křetínského ve West Hamu je často probírán i anglický celek, kde již působí i Tomáš Souček.

MostBet nabízí bonus až 8000 Kč !

Zájem je i o Schicka

I kolem reprezentanta Schicka je však rušno. Druhý nejlepší střelec německé Bundesligy je prý v hledáčku největších světových klubů. Mezi ně patří například Juventus, PSG nebo Manchester City. Provize pro International Sport Managment v případě přestupu Schicka by byla astronomická, jeho přestupní cena se totiž pohybuje kolem jedné a půl miliardy korun.