MS ve volejbale mužů 2022: program, informace, live stream

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

MS ve volejbale mužů 2022: program, informace, live stream


Jubilejní 20. ročník mistrovství světa ve volejbale mužů bude místo Ruska hostit Polsko se Slovinskem. Největšími favority na titul budou obhájci zlata z Polska, aktuální vicemistři světa Brazilci a silní Američané a Italové.

  • Datum a místo konání: 26. srpna – 11. září 2022, Polsko a Slovinsko
  • Počet účastníků: 24 týmů v 6 skupinách po 4
  • Největší favorité: Polsko , Brazílie , Itálie , USA , Francie
  • Sázkové příležitosti: celkový vítěz, pořadí ve skupinách, sázky na zápasy atd., na výběr bude hodně druhů sázek
  • Sázkové kanceláře: na MS ve volejbale mužů si vsadíte u všech našich sázkových kanceláří

Vstupní bonus u 22Bet

MS ve volejbale mužů 2022: informace a turnajový pavouk

Jubilejní 20. světový šampionát ve volejbale mužů se měl původně konat v Rusku, ovšem kvůli válce na Ukrajině bylo Rusku pořádání turnaje odebráno a ruský národní tým byl zároveň vyloučen. Nové dějiště našel šampionát v Polsku a Slovinsku, konkrétně ve městech Katowice, Gliwice a Lublaň.

Turnaj bude zahájen v pátek 26. srpna a vyvrcholí v neděli 11. září. Závěrečný program (semifinále a souboje o medaile) budou hostit polské Katowice.

Mistrovství světa volejbalistů je jednou z nejvýznamějších akcí ve světě míčových sportů. Koná se pravidelně jednou za čtyři roky. Vůbec první světový šampionát hostilo v roce 1949 Československo. 

Nejvíce titulů drží volejbalisté Sovětského svazu, kteří jich získali šest (1949, 1952, 1960, 1962, 1978 a 1982). Za Sovětským svazem je se třemi tituly Polsko (1974, 2014 a 2018), Brazílie (2002, 2006 a 2010) a Itálie (1990, 1994 a 1998). Dva tituly získali českoslovenští volejbalisté (1956 a 1966) a po jednom USA (1986) a Východní Německo (1970).

Turnajový pavouk

Turnaj začíná v šesti čtyřčlenných skupinách, z nichž první dva týmy postoupí přímo do osmifinále. Týmy na třetích místech se seřadí v tabulce „třetích týmů“, z níž čtyři nejlepší doplní šestnáctku osmifinalistů.

Play-off se hraje klasickým stylem vyřazovacího pavouka. Na harmonogram se můžete podívat v přiložené tabulce.

       
   FÁZE TURNAJE  DATUM  
   Zápasy ve skupinách  26. – 31. srpna  
       
   Osmifinále  3. – 6. září  
       
   Čtvrtfinále  7. – 8. září  
       
   Semifinále  10. září  
       
   Finále + Zápas o 3. místo  11. září  
       

 

Rozlosování základních skupin

Při pohledu na rozlosování základních skupin je jasné, že z velkých favoritů čeká těžká práce domácí obhájce titulu Poláky. Do skupiny „C“ jim los přisoudil obhájce bronzových medailí a stříbrné medailisty z Ligy národů USA a nevyzpytatelné Bulhary. Naopak Mexiko by nemělo představovat složitou překážku. 

Vyrovnaná bude i skupina „D“, kde na sebe narazí evropské volejbalové velmoci Francie, Slovinsko a Německo, které doplní Kamerun.

Tuhé boje budou k vidění také ve skupině „F“, kde se potkají Argentina, Írán, Nizozemsko a Egypt.

  • Skupina A (Katowice): Ukrajina , Srbsko ,  Tunisko , Portoriko
  • Skupina B (Lublaň): Brazílie , Japonsko , Kuba , Katar
  • Skupina C (Katowice): Polsko , USA , Mexiko , Bulharsko
  • Skupina D (Lublaň): Francie , Slovinsko , Německo , Kamerun
  • Skupina E (Lublaň): Itálie , Kanada , Turecko , Čína
  • Skupina F (Lublaň): Argentina , Írán , Nizozemsko , Egypt

Oficiální kanály MS ve volejbale s výsledky a informacemi

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace, výsledky či průběžné pořadí skupin MS ve volejbale mužů 2022 jsou ty oficiální, a to včetně sociálních sítí, kde se to skvělými momentkami ze zápasů jen hemží. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli prokliklávat a hledat.

Kde sledovat MS ve volejbale mužů živě, online zdarma

Zatím nemůžeme s jistotou říci, na kterém sportovním kanále budete moct MS ve volejbale naladit. Vzhledem k absenci českého národního týmu, neočekáváme, že by šampionát přenášela ČT sport. Jako pravděpodobnější se nám jeví např. Eurosport.

Kromě televizních přenosů existují i lehce dostupné online streamy, které poskytují sázkové kanceláře. Jejich výhodou je, že si můžete vybrat jakýkoli zápas, který se hraje a pustit si ho online. Jednosuše můžete mezi jednotlivými zápasy přepínat. Z českých sázkových kanceláří budou zápasy z MS k vidění na TV Tipsport, Chance TV a Fortuna TV.

TV Tipsport

Kromě televizních přenosů či streamů sázkových kanceláří existuje ještě jedna rychlá, ale zároveň placená služba. Na stránkách Mezinárodní volejbalové federace si totiž můžete zakoupit měsíční přístup ke sledování volejbalových přenosů, a to nejen ze světového šampionátu. K dispozici jsou i přenosy z šampionátů v plážovém volejbale, z Ligy národů, italských volejbalových soutěží apod.

Měsíční předplatné služby, kterou spustíte i na svých chytrých TV, stojí 7,99 dolarů.

Sázejte na MS ve volejbale s našimi sázkovými kancelářemi

Volejbal se samozřejmě těší velké oblibě i mezi sázkaři. Není divu! Velké množství zápasů z MS dává příležitost vybrat si ten správný kurz. Sázkové kanceláře vypisují opravdu velké množství příležitostí, přičemž hlavní náběry jsou v tipech na vítěze utkání, na handicap setů či bodů a na OVER/UNDER setů či bodů v zápasu.

Z našich domácích sázkových kanceláří nabízí nejpestřejší kurzovou nabídku jednička na trhu Tipsport.  Ovšem MS ve volejbale je natolik populární akce, že žádná sázková kancelář si nechce nechat ujít příležitost nalákat sázkaře k sobě. Výběr je tedy jen a pouze na vás.