MS ve futsalu: Češi se proti Španělsku pokusí přepsat historii

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

MS ve futsalu: Češi se proti Španělsku pokusí přepsat historii


Futsalové mistrovství světa pokročilo do osmifinálové fáze a českého fanouška může těšit, že se vyřazovací boje neobejdou bez účasti národního týmu. Češi se v osmifinále pokusí o zázrak proti dvojnásobným mistrům světa ze Španělska. Zápas je na programu jako poslední ze všech osmifinálových utkání v pátek od 19:00 a sledovat ho můžete na ČT Sport nebo na webu České televize.

Španělsko - Česko (osmifinále MS ve futsalu, 24. 9., 19:00)

Češi půjdou do zápasu s dvojnásobnými mistry světa a sedminásobnými mistry Evropy jako jasný outsider, který nemá co ztratit. Průběh utkání by mohl být velmi podobný druhému utkání základní skupiny proti Brazílii. V něm Češi zvládli v prvním poločase udržet brazilské hvězdy na uzdě a neinkasovali. Sami přitom měli dvě obrovské šance, které ale zužitkovat nedokázali. Ve druhém poločase se projevila síla Brazilců, kteří zaslouženě zvítězili 4:0. Je tedy dost možné, že trenérský štáb kolem hlavního kouče Tomáše Neumanna zvolí pro vstup do utkání stejnou taktiku založenou především na pečlivé defenzivní činnosti.

Kromě Brazílie narazil český výběr v základní skupině ještě na Panamu, kterou porazil 5:1 a v posledním utkání remizoval s Vietnamem 1:1. Se čtyřmi body jsme obsadili druhé místo za Brazílií, a to nás poslalo na vítěze skupiny "E" Španělsko. To si ve skupině poradilo postupně s Paraguayí (4:0), Japonskem (4:2) a Angolou (4:1).

Více informací o MS ve futsalu 2021 zjistíte zde.

Vzájemná bilance s naším nadcházejícím soupeřem hovoří jednoznačně pro reprezentaci La Roja. Ve 12 dosavadních utkáních nás Španělé pokaždé porazili. Celkové skóre je z našeho pohledu 8:54. Předešlá utkání však již patří do historie. Vždyť úoslední vzájemný duel, v němž jsme podlehli Španělům 1:8, se hrál na ME v roce 2014 a ze současného výběru si ho kromě trenéra Neumanna pamatují pouze Libor Gerčák, Lukáš Rešetár a Michal Seidler.

Čeští reprezentanti si sílu svého soupeře dobře uvědomují, zároveň však nevzdávají nic předčasně. Slova kapitána Rešetára po utkání s Vietnamem hovoří za vše: "Před turnajem bychom to všemi deseti brali. Věděli jsme, že takovou skupinu máme, že je to na postup z druhého místa a pravděpodobně na Španěly. Tak to vyšlo. Budeme se snažit na to připravit lépe než na zápas s Vietnamem a třeba přepíšeme historii."

Vstupní bonus u 22bet

Na tento duel si stejně jako na další osmifinálová utkání můžete vsadit u všech našich partnerských sázkových kanceláří.