MS v hokeji do 20 let: širší nominace českého týmu

S blížícím se začátkem šampionátu hokejistů do 20 let se začíná profilovat i finální nominace české reprezentace. Zatím poslední řez udělal trenérský tým pod vedením hlavního kouče Václava Varadi v pátek po modelovém utkání proti Frýdku-Místku. Aktuálně v týmu zůstává 25 hráčů do pole a 4 brankáři.

 

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

MS v hokeji do 20 let: širší nominace českého týmu

S blížícím se začátkem šampionátu hokejistů do 20 let se začíná profilovat i finální nominace české reprezentace. Zatím poslední řez udělal trenérský tým pod vedením hlavního kouče Václava Varadi v pátek po modelovém utkání proti Frýdku-Místku. Aktuálně v týmu zůstává 25 hráčů do pole a 4 brankáři.

 


Přípravný kemp před MS

Přípravný kemp ve Frýdku-Místku, který zahájila česká "dvacítka" 10. prosince bude pokračovat až do 23. prosince. Na jeho konci se vykrystalizuje konečná nominace, jež bude čítat 3 brankáře a 20 hráčů do pole. V první fázi kempu, která vyvrcholila utkáním proti prvoligovému Frýdku-Místku, jež reprezentanti vyhráli 5:1, se měli možnost předvést především hráči z Evropy doplněni o některé hráče ze zámořských juniorských soutěží.

"Jsme spokojeni s tím, jak všichni hráči odpracovali přípravný kemp včetně utkání proti Frýdku-Místku. Patří jim za to velké díky. Udělali nám to opravdu hodně těžké. Budeme pokračovat ve 29 hráčích. Věřím, že i všichni ti, kteří se k týmu nově připojí, budou pracovat naplno a ani další zúžení sestavy pro nás nebude jednoduché," pronesl asistent trenéra Patrik Eliáš.

Pro aktuální informace doporučujeme sledovat oficiální twitter hokejové reprezentace.

 

Aktuální nominace českého týmu

Širší nominace českého týmu na MS

Brankářskou jedničkou by měl být účastník minulého šampionátu Lukáš Dostál, jenž s průměrem 1,97 gólu za zápas patří mezi nejlepší ve finské lize. „Lukáš dostane velkou porci zápasů, je to pro nás hrozně důležitý hráč. Pokud kluci ucítí jistotu vzadu, tak se jim bude vepředu hrát lépe,“ uvedl na adresu odchovance brněnské Komety Varaďa.

Mezi obránci má zkušenosti z loňského šampionátu Martin Hugo Haš, jenž patří finské Tappaře. Spolu s ním patří v letošní sezóně národního týmu k nejvíce vytěžovaným obráncům ještě litoměřičtí Jan Mlčák a Tomáš Dajčar. V kanadské juniorské lize WHL se rozehrál k zajímavým výkonům Libor Zábranský. Syn majitele a hlavního trenéra Komety Brno aktuálně nastupuje za Moose Jaw.

V útoku bude patřit mezi hlavní tahouny týmu Jakub Lauko, který nastupuje na farmě Bostonu v Providence. V kanadské OHL se k parádním výkonům rozehrál Jan Jeník, jemuž patří 4. místo v kanadském bodování celé soutěže. Ve 26 utkáních za Hamilton nastřádal již 56 bodů (22+34). Špatně si v tomto ohledu nevedou ani Jaromír Pytlík ze Sault Ste. Marie a Matěj Pekař z Barrie. Zajímavá jména jsou i Michal Teplý a Martin Lang, kteří nastupují ve WHL. Ve Švýcarsku zase hokejově vyrůstá Patr Čajka, jenž nastupuje za juniorku Ženevy. Z české extraligy mají největší naději na nominaci Karel Plášek z brněnské Komety a Jan Myšák z Litvínova.  

Připomínáme, že konečnou podobu nominace se dozvíme 23. prosince. Mezitím stihnou naši reprezentanti dva přípravné zápasy, se Švédskem a se Slovenskem.  

Český tým do 20 let

Program českého týmu

Přípravné zápasy:

20.12. ČR - Švédsko (17:30, Frýdek-Místek)

22.12. ČR - Slovensko (14:30, Třinec)

MS:

26.12. ČR - Rusko (15:00, Ostrava)

28.12. ČR - Německo (15:00, Ostrava)

30.12 USA - ČR (19:00, Ostrava)

31.12. Kanada - ČR (19:00, Ostrava)

 

Související články:

MS v hokeji do 20 let

MS v hokeji do 20 let: pohled do historie

MS v hokeji do 20 let: hráčské rekordy 

MS v hokeji do 20 let: největší favorité