MS v hokeji 2023 – kde koupit vstupenky?

Roman Mráz

Roman Mráz

MS v hokeji 2023 – kde koupit vstupenky?


V dnešní době není příliš složité sehnat vstupenky na tak velkou akci, jakou bezesporu hokejové mistrovství světa ve Finsku a Lotyšsku, je. Složitější se zdá spíše vybrat z nepřeberného množství distributorů. Níže uvádíme několik způsobů kde a také za kolik sehnat lístky na váš vysněný zápas.

Pokud byste rádi podpořili české hokejisty přímo v Aréna Riga na některém zápase ze sedmi skupinových zápasů, tak to není v tuto chvíli (11. 5.) stále žádný problém. S výjimkou zápasu proti Lotyšsku se nedá očekávat, že by byla naplněna kapacita haly na utkání české repezentace už v předprodeji.

A kde sehnat vstupenky? Fanoušci mají na výběr z několika možností. První z nich je nákup lístků přímo na místě v Aréna Riga před samotným zápasem. Nicméně tento způsob může být rizikovější v případě atraktivnějších duelů, jako jsou duely proti Kanadě, Slovensku a v každém případě Lotyšsku. Dá se totiž čekat, že domácí fanoušci vydatně podpoří svou reprezentaci na všech zápasech šampionátu.

Jistější způsob je pak nákup vstupenek přes online prodejce. A zde je poměrně bohatá nabídka. Jako první bychom zmínili a doporučili oficiálního distributora MS, kterým je samotné IIHF a jeho online prodej. Na jeho oficiálních stránkách lze zakoupit lístky na všechny dostupné zápasy, přičemž ceny se liší dle atraktivnosti duelu. Například na zápas Slovensko – Kazachstán vám bude stačit 9 euro (cca 211 kč), zatímco pokud byste chtěli vidět pikantní duel Česka s Kanadou, je třeba si připravit alespoň 49 euro (1 150 kč). Cena přes IIHF zahrnuje pouze vstupenku na daný zápas a jedná se o nejlevnější možné lístky.

IIHF 2023 Tampere Riga

zdroj: iihf.com

Sehnat lístky na MS v hokeji však můžete i přes tuzemské distributory. Jedním z nich je sporttickettravel.cz, který má v nabídce stále kompletní nabídku českých zápasů. Od zahajovacího duelu proti Slovákům, až po poslední zápas skupiny proti Kanaďanům. Vstupenky jsou na všechny zápasy rozděleny do dvou kategorií, podle již zmíněné atraktivnosti. Na zápas Česka proti Kazachstánu stojí horší II. kategorie 2 490 kč, zatímco I. kategorie vás vyjde na 3 250 kč. Na druhé straně zážitek z duelu proti „javorovým listům“ vyjde tuzemského fanouška pochopitelně dráž a z peněženky bude muset vytáhnout přibližně o čtyř stovky více. Po zaplacení vám bude vstupenka zaslána elektronicky na email a následně si jí můžete doma vytisknout. Na sporttickettravel lze využít také službu zaslání vstupenky jako dárkového voucheru pro vaše blízké.

Zajímavou nabídkou disponuje také server, zabývající se prodejem sportovních zájezdů - czechsporttravel.czU tohoto distributora seženete nejen samotné vstupenky na zápas, ale pokud plánujete spojit hokej s dovolenou, či vícedenní prohlídkou města, mohla by vás jejich nabídka oslovit. Je možno zde totiž zakoupit tzv. balíček, který zahrnuje vstupenku na libovolný zápas české hokejové reprezentace spojený s letenkou, ubytováním, snídaní, pojištěním a službami delegáta. Jako příklad uvedeme balíček zahrnující dvojzápas jednak Česka proti Slovensku a následně Lotyšska vs. Kazachstán, který vás vyjde se všemi uvedenými službami od 30 790 kč.

 

Nenechte si ujít další příklepy z MS 2023:

         
 

Kompletní přehled MS 2023

Program zápasů MS 2023

MS 2023 v televizi