Mrázek začal po zranění opět trénovat s Maple Leafs

Roman Mráz

Roman Mráz

Mrázek začal po zranění opět trénovat s Maple Leafs


Český gólman hájící barvy Toronta Maple Leafs nestál v brance od 30. října, kdy nastoupil proti Detroitu Red Wings a pomohl svému týmu k výhře 5:4. Mrázek by se měl zatím rozchytat v AHL na farmě v Marlies. 

V brance Maple Leafs zatím jen dvakrát

Petr Mrázek přišel do Toronta před začátkem této sezóny z Caroliny Hurricanes, když byl vyměněn za dánského brankáře Frederika Andersena. Za Maple Leafs se však postavil do klece pouze ve dvou případech. Hned v prvním zápase si totiž poranil třísla a vynechal šest následujících zápasů. Podruhé si zachytal proti již zmiňovaným Red Wings, aby se poté poroučel opět na marodku. 

Mrazek

zdroj: nhl.cz

Petr Mrázek se již připojil k týmu

Navzdory zranění se český brankář již připojil k týmu a absolvoval se spoluhráči sérii zápasů po venkovních kluzištích. Mrázek k tomu dodává: "Jsem rád, že jsem zpět. Bylo to pro mě těžké období, ale cítím se dobře. Zranění se ve sportu stávají. Snažil jsem se být pozitivní a tvrdě pracovat, abych se vrátil."  Obavy z toho, že by se zranění vrátilo, nemá: "Neřekl bych, že na to budu myslet. Když se cítíte na ledě na sto procent, pak ani nevíte, že jste nějaké zranění měli."

Toronto i oba jeho gólmani v laufu

Český gólman má v týmu javorových listů podepsanou smlouvu na tři roky v celkové výši 11,4 mil. dolarů. V současné době jede Toronto na vítězné vlně, když dokázalo vyhrát ve 12 ze 14 posledních zápasů. Daří se navíc i přímým konkurentům Petra Mrázka, jedničce Jacku Campbellovi i nováčkovi Josephu Wollovi. K tomu Petr Mrázek dodává: "Jack i Joey chytají skvěle. Jsem za ně opravdu rád. Jet s klukama na trip a vyhrávat je fajn, v kabině je pak dobrá nálada."  Uvidíme tedy, zda český gólman dostane šanci chytat za Maple Leafs již příští týden, poté co se o víkendu rozchytá na farmě.