Moto GP 🏍️ – program sezóny 2022

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Moto GP 🏍️ – program sezóny 2022


Rok 2022 nabídne již 74. sezonu nejsilnější motocyklové kubatury MotoGP. Letošní rok nabídne několik novinek, ať už se jedná o nové jezdce či závodní destinace. Vinou koronaviru byl loňský ročník ,,osekán" o několik závodů, které se však v letošní sezoně do programu opět vrací. Po dlouhých dvaadvaceti letech bude letošní ročník první, ve kterém neuvidíme legendárního italského závodníka Valentina Rossiho, který ukončil svou bohatou kariéru.

  • Datum a místo : od 6. března 2022 do 6. listopadu, závodit se bude po celém světě
  • MotoGP 2021: Fabio Quartararo , Francesco Bagnia , Joan Mir  
  • Sázkové kanceláře: Po celém světě jsou závody MotoGP velmi populární, kurzy na závody najdete ve všech sázkových kancelářích
  • Oficiální webové stránky MotoGP: https://www.motogp.com/Vstupní bonus u 22Bet

Nové i vracející se závody

V letošní sezoně budou k vidění dva nové závody. Tím prvním je Grand Prix v Indonésii, druhý pak bude představovat evropský závod ve Finsku. Do kalendáře se vrací také závody v Argentině, Japonsku, Thajsku, Austrálii a Malajsii, které byly vinou koronovari z loňského programu vyškrtnuty. Karavana MotoGP se však nepředstaví na českém okruhu v Brně. Nezbývá tedy než doufat, že se elitní motocyklové kubatura v budoucnu do Brna zase vrátí. 

Noví jezdci v MotoGP 2022

Ve startovním poli uvidíme letos hned pět nováčků. Remy Gardner stejně jako Raúl Fernández budou závodit za tým Tech3 KTM Factory Racing. Dalšími jezdci jsou pak Fabio Di Giannantonio, ten se představí v barvách týmu Gresini Racing MotoGP, Marco Bezzecchi, který bude reprezentovat Mooney VR46 Racing Team a Darryn Binder za WithU Yamaha RNF MotoGP Team.

Kalendář MotoGP 2022

       
   DATUM  VELKÁ CENA  
   6. března 2022  Velká cena Kataru (Lusail)  
   20. března 2022  Velká cena Indonésie (Mandalika)  
   3. dubna 2022  Velká cena Argentiny (Termas de Río Hondo)    
   10. dubna 2022  Velká cena USA (Austin)  
   24. dubna 2022  Velká cena Portugalska (Portimao)  
   1. května 2022  Velká cena Španělska (Jerez)  
   15. května 2022  Velká cena Francie (Le Mans)  
   29. května 2022  Velká cena Itálie (Scarperia)  
   5. června 2022  Velká cena Katalánska (Barcelona)  
   19. června 2022  Velká cena Německa (Hohenstein)  
   26. června 2022  Velká cena Nizozemska (Assen)    
   10. července 2022  Velká cena Finska (Kymi Ring)  
   7. srpna 2022  Velká cena Velké Británie (Silverstone)  
   21. srpna 2022  Velká cena Rakouska (Spielberg)  
   4. září 2022  Velká cena San Marina (Misano)  
   18. září 2022  Velká cena Aragonie (Alcaniz)  
   25. září 2022  Velká cena Japonska (Motegi)  
   2. října 2022  Velká cena Thajska (Buriram)  
   16. října 2022  Velká cena Austrálie (Melbourne)  
   23. října 2022  Velká cena Malajsie (Sepang)  
   6. listopadu 2022  Velká cena Valencie (Valencia)    
       

 

Oficiální kanály MotoGP

Nejlepší a nejrychlejší kanály, na nichž můžete sledovat aktuální informace, výsledky či celkové pořadí MS jezdců či poháru konstruktérů, jsou ty oficiální, a to včetně sociálních sítí, kde se to skvělými momentkami ze závodů jen hemží. Najdete na nich úplně vše, stačí se nimi jenom chvíli proklikávat a hledat.

MotoGP v televizi

V případě, že si nejraději vychutnáváte motocyklové závody přímo na obrazovkách televize, nezbývá vám nic jiného než si zaplatit za sportovní kanály Nova Sport 1 a Nova Sport 2, které vlastní vysílací práva na MotoGP. Některé tréninky či kvalifikace pak můžete zhlédnout také na kanálu Nova Action.

Veškeré potřebné informace, o tom, jak sportovní kanály naladit, zjistíte v našem přehledu sportovních kanálů.

MotoGP online (v sázkových kancelářích)

Ačkoli to stále není standardem, některé podniky MotoGP najdete ke sledování zdarma díky live streamům sázkových kanceláří. Pro sázkaře je rovněž důležité vědět, že na formule 1 si lze vsadit v podstatě u všech našich partnerských sázkových kanceláří, a to i live.

Vstupní bonus u Mostbet

MotoGP live stream

Nejlepší způsob, jak se pokochat závody nejsilnější motocyklové kubatury, jsou live streamy přímo na oficiální stránce MotoGP. Zde se po registraci můžete podívat na všechny závody v ročníku, navíc bez rizika, že by vám prohlížet zahltily reklamy či bez obav z toho, že by vám počítač napadl vir.

Alternativou k placeným přenosům či občasným streamům sázkových kanceláří jsou různé weby, na nichž můžete najít přímý přenos závodu. Jejich nevýhodou ovšem je, že se musíte proklikat právě spoustou reklam a hrozí vám riziko nějakého viru. Zajímavou alternativou může být volně dostupná polská online televize TVP Sport.