Mistrovství světa juniorů se vinou koronaviru nedohraje


Prvotní zprávy zámořských médií se bohužel potvrdily. Mistrovství světa juniorů bylo vinou přibývajících případů nákazy koronavirem zrušeno. Stalo se tak pouhé čtyři dny po startu světového šampionátu.

20Bet nabízí až 100% vstupní bonus !

Začátek turnaje bez problémů

Zdálo se, že turnaj se odehraje bez větších potíží. Alespoň to naznačoval úvod šampionátu, který se odešel bez větších potíží. Netrvalo to však příliš dlouho. První problémy přišly v úterý, kdy se nákaza objevila v týmu Spojených států. Ti museli zamířit do karantény a jejich zápas se Švýcary byl kontumován. Ve středu se první potvrzený případ objevil také v české výpravě a svěřenci Karla Mlejnka tak nemohli nastoupit do duelu s Finskem. Po dalším nálezu v ruské výpravě, média spekulují, že pozitivně testován byl nejmladší člen sborné Matvej Mičkov, se direktoriát turnaje rozhodl společně s manažery všech týmů šampionát zrušit.

Zdroj: diebytheblade.com

„Společně s týmy jsme do této akce vstoupili s plnou důvěrou v protokoly COVID-19, které zavedly IIHF, odbory v provincii Alberta a kanadská agentura pro veřejné zdraví. Dlužili jsme zúčastněným týmům, abychom udělali maximum pro vytvoření podmínek nezbytných pro fungování této akce. Bohužel to nestačilo. Nyní si musíme vzít čas a soustředit se na to, abychom všechny hráče a zaměstnance týmů dostali bezpečně domů,“ uvedl prezident IIHF Luc Tardif.

Hvězdné války se nakonec nekonají

Již před startem šampionátu rozhodla IIHF, že z elitní skupiny letos nikdo nesestoupí a příští ročník se odehraje s jedenácti účastníky. Nováčkem budou Bělorusové. Fanoušci jsou však zklamaní, jelikož končí turnaj, ve kterém na sebe mohly narazit největší mládežnické talenty z Kanady a Ruska, konkrétně Connor Bedard, který zazářil čtyřmi brankami proti Rakousku, a Matvej Mičkov, jenž je považován za nástupce Alexandera Ovečkina.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !