Medveděv odstartoval misi za obhajobou na Turnaji mistrů vítězně

Roman Mráz

Roman Mráz

Medveděv odstartoval misi za obhajobou na Turnaji mistrů vítězně


Letošní ročník Turnaje mistrů se po dvanácti letech přesunul z Londýna do italského Turína a první zápas v něm obstarali Daniil Medveděv a Hubert Hurkacz. Tuto dvojici doplňují v červené skupině ještě Alexander Zverev a Matteo Berrettini. V zelené skupině se utkají nasazená jednička Novak Djokovič, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas a Casper Ruud.

 

Medveděv - Hurkacz

Obhájce loňského titulu Medveděv neměl v prvním zápase proti polskému tenistovi zrovna lehkou práci. Vzájemná bilance sice hovořila ve prospěch Rusa, který zvítězil ve všech třech vzájemných bitvách a byl favoritem, ale všechny jejich zápasy byly poměrně vyrovnané a také hrané na maximální počet setů.

hurkacz

zdroj: kafkadesk.org

Rozhodnout musel až třetí set

A ve stejném vyrovnaném duchu se odvíjel i tento zápas. V prvním setu fungoval oběma tenistům servis na jedničku a rozhodnout musel až tiebreak, ve kterém ale Medveděv třikrát přišel o podání a zkrácenou hru prohrál. Hubert Hurkacz, který potvrzoval dobrou formu z posledních turnajů, ale přišel hned zkraje druhého setu o servis, a protože si nedokázal vytvořit při podání Medveděva za celý druhý set ani jeden brejkbol, tak ho prohrál poměrem 3:6. Na vlas stejně začal i třetí, rozhodující set. Hurkacz přišel na začátku setu o svůj první servis a tuto ztrátu již nedokázal zvrátit. Daniil Medveděv působil na servisu velice jistě a soupeře k ničemu nepouštěl. Za celý zápas neztratil Rus ani jednou své podání a to rozhodlo. Nakonec tedy zvítězil  6:7, 6:3, 6:4.

Nejbližší program v červené skupině

Příštím soupeřem Medveděva bude Alexander Zverev, což bude velice očekávaný a sledovaný zápas mezi světovou dvojkou a trojkou. Huberta Hurkacze pak čeká Matteo Berrettini.

vstupni bonus 22bet