Majetková struktura Slavie se nemění. Číňané odmítli americké zájemce


V posledních týdnech se intenzivně jednalo o vstupu nového majitele do pražské Slavie. Společnost Citic Group, téměř stoprocentní čínský vlastník sešívaných, dohodu s americkými zájemci však nakonec odmítla. K situaci se vyjádřil prostřednictvím sociálních sítí i klubový šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !

Zájem investiční skupiny Blackstone

Dle renomovaných českých médií kontaktovala zhruba před dvěma měsíci investiční skupina Blackstone pražskou Slavii s nabídkou odkupu poloviny akcií celku. Jednání poté přesunulo na skupinu Globalon, což je dceřiná společnost Blackstone. Ani po dvou měsících intenzivních jednání se však obě strany nedomluvili a téměř výhradní vlastník Slavie společnost Citic Group akcie americkému zájemci neprodala.

„Akcionář SK Slavia dostal nabídku na navázáni strategického partnerství od renomovaného a respektovaného partnera. Nabídku považujeme za ocenění skvělé práce klubu v posledních letech. Respektujeme, že se majoritní akcionář rozhodl klub si plně ponechat ve svém vlastnictví,“ okomentoval situaci na svém Twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Zdroj: e15.cz

Globalon není žádný nováček

Společnost Globalon je ve světě fotbalu velmi dobře známá. Zájem o Slavii, který projevil, je rozhodně lichotivý. Vždyť právě tato společnost vlastní například nizozemský ADO Den Haag nebo portugalský Estoril. Ve Slávii měl zájem o padesátiprocentní podíl s tím, že by se nekonalo žádné zemětřesení v současném managmentu klubu. Jednání za americkou stranu vedl navíc Ivan Bravo, někdejší strategický šéf Realu Madrid a současný šéf katarské Aspire Academy. Čínská strana však všechny nabídky smetla ze stolu a dál zůstává takřka stoprocentním vlastník Slavie.

MostBet nabízí až 8000 Kč na první vklad !