Los Davis Cupu 2022: Češi pojedou do Argentiny


Los kvalifikace tenisového Davisova poháru v Madridu přisoudil českým tenistům těžkého protivníka - Argentinu. Hrát se navíc bude na horké jihoamerické půdě. Naposledy se Česká republika s tímto soupeřem střetla v roce 2013.

Češi na Argencince umí

Čeští tenisté mají v Davisově poháru s Argentinou poměrně dobré zkušenosti. Ze sedmi vzájemných duelů zvítězili naši tenisté hned šestkrát. Zatím jediná prohra se datuje do roku 2005, kdy měli jihoameričané velmi silnou generaci tenistů v čele s Davidem Nalbandianem. Aktuální argentinská sestava možná není na papíře tak silná jako jejich předchůdci, přesto budou domácí tenisté favoritem. V první stovce je hned sedm argentinských hráčů. Naproti tomu Češi v ní mají jen Jiřího Veselého. Jména jako Diego Schwartzmann, nebo Federico Delbonis budí respekt a zejména na antuce jde o nadprůměrné tenisty. 

Schwartzmann

Diego Schwartzmann na antuce umí.                                                                        zdroj: sportobchod.cz  

Trenér Navrátil očekává těžký duel

Že české hráče nečeká nic jednoduchého, si dobře uvědomuje i kapitán Jaroslav Navrátil: "Argentinci se jmény jako je Schwartzman, Coria, Delbonis nebo Bagnis jsou velice těžký oříšek." Sám si dobře pamatue poslední střetnutí v Argentině z roku 2012, které Češi vyhráli těsně 3:2: "V tu dobu jsem tam byl s Berdychem a se Štěpánkem, to jsou jiní hráči. Na druhou stranu jsme měli štěstí, že nehrál Del Potro, takže jsme tam jako jedni z mála týmů byli úspěšní v jejich chrámu v Buenos Aires. Takže si myslím, že nás tentokrát čeká opravdu velice těžká práce, velice daleká destinace."

Navratil a Vesely

Trenér Jaroslav Navrátil s Jiřím Veselým.                                                                                   zdroj: hn.cz 

Finále Davis Cupu letos v pěti městech

Letošního finálového Davisova poháru se zúčastní 16 celků a hrát se bude v pěti městech, která ještě nejsou určena. Zatím se na finalový turnaj kvalifikovalo Chorvatsko s Ruskem a doplnili je držitelé divoké karty Velká Británie se s Srbskem.

Rozlosování kvalifikace:

Argentina - Česko, Francie - Ekvádor, Španělsko - Rumunsko, Belgie - Finsko,  USA - Kolumbie, Kanada - Holandsko, Německo - Brazílie, Itálie - Slovensko, Austrálie - Maďarsko, Kazachstán - Norsko, Švédsko - Japonsko, Rakousko - J. Korea.