Atraktivní los Mol Cupu. Dojde na pražské derby

Roman Mráz

Roman Mráz

Atraktivní los Mol Cupu. Dojde na pražské derby


Dnešní los fotbalového MOL Cupu rozhodl o tom, že se na jaře budou moci těšit fotbaloví fanoušci hned na dva souboje mezi Spartou a Slavií Praha. Čtvrtfinálové zápasy MOL Cupu se hrají na jedno vítězné utkání a měly by se podle plánu odehrát ve středu 9. února.

Čtvrtfinále MOL Cupu:

                                                SK Slavia Praha - AC Sparta Praha

Na pikantní souboj mezi pražskými S dojde letos už ve čtvrfinále. Loni byla v MOL Cupu úspěšnější Slavia, která vyřadila odvěkého rivala v semifinále a celý pohár nakonec vyhrála, když zvítězila ve finále nad Viktorií Plzeň. Sparta má tedy o motivaci navíc postaráno, i když to by měla být v derby automatika. Výhoda slávistů bude domácí prostředí. V tomto pohárovém pražském derby půjde již o 301. vzájemný souboj mezi Spartou a Slavií.

                                                SK Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko

V dalším zápase na sebe narazí Sigma Olomouc a 1. FC Slovácko. Domácí už jednou poznali jaké to je vyhrát český fotbalový pohár, v sezóně 2011/12 pod vedením Petra Uličného porazili ve finále Spartu. 1. FC Slovácko zatím nikdy v historii pohár MOL Cup nevyhrálo, byť se dostalo v sezónách 2004/05 a 2008/09 do finále. Ve druhém případě dokonce jako druholigový tým. Sigma letos proti Slovácku favoritem nebude. Nejen, že v ligové tabulce ztrácí na svého soupeře 17 bodů, ale hanáci nedokázali porazit Slovácko už přes tři roky. 

                                                FC Hradec Králové - Bohemians Praha

Duel mezi Hradcem Králové a Bohemians Praha nabídne v historii českého fotbalového poháru již třetí konfrontaci mezi těmito soupeři. A v obou případech byli úspěšnější hradečtí otroci. V roce 2008 zvítězili v Ďolíčku 3:1 a o sedm let později uspěli doma 1:0. Hradec Králové se také v sezóně 1994/95 radoval zatím z jediného pohárového triumfu, tehdy ve finále porazil Viktorii Žižkov.

                                                FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 

V sezóně 2012/13 se FK Jablonec s Mladou Boleslaví prokousali pohárovým pavoukem až do vzájemného finále, ve kterém byli na penalty šťastnější jablonečtí fotbalisté. Kromě toho byl Jablonec ještě šestkrát neúspěšně ve finále. Celkově se tyto celky potkali v sedmi pohárových zápasech a bilance je zatím lehce na straně Jablonce, který zvítězil ve čtyřech případech. Momentální postavení v tabulce však hraje více do karet Mladé Boleslavi, která je o 10 bodů před severočechy.