Liverpool je ve finále FA Cupu a dál sní o unikátu

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Liverpool je ve finále FA Cupu a dál sní o unikátu


První půle včerejšího duelu semifinále FA Cupu mezi Liverpoolem a Manchesterem City ani náhodou nevypadala, že proti sobě stojí dva nejlepší anglické celky. Liverpool zdrtil svého soka v prvním poločase třemi brankami a po deseti letech se probojoval do finále FA Cupu. Stále jsou tak ve hře o unikátní ,,qoadruple“, tedy trofeje ze čtyř soutěží v jedné sezoně.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Ligový pohár a nyní i FA Cup ?

Družina trenéra Kloppa jede v letošní sezoně jako dobře namazaný stroj. První, byť pravděpodobně nejméně prestižní trofej získal Liverpool již v únoru, když si ve finále Ligového poháru poradil s nebezpečnou Chelsea. Pro německého trenéra se jednalo již o čtvrtou trofej, kterou s týmem, který vede od roku 2015, získal. A ani zdaleka to nemusí být konečný počet.

Ve včerejším duelu semifinále FA Cupu předvedl Liverpool v první půli brilantní výkon, nad kterým se fanoušci rozplývali. Ačkoli ve druhé půli ,,Reds“ polevili a nechali City dotáhnout na rozdíl jedné branky, vítězství si již vzít nenechali. Po deseti letech se tak představí ve finále Fa Cupu, ve kterém by mohli bojovat se stejným soupeřem jako ve finále Ligového poháru. Druhé semifinále se totiž hraje dnes a v zápase Chelsea a Crystal Palace je prvně jmenovaný jasným favoritem.

„Všechno jsme udělali správně, dali góly v pravou chvíli. Opravdu jsme byli vynikající. Užíval jsem si každičkou sekundu. Hráli jsme mnohem lépe než City, jehož kvalita je ohromná. Náš postup ale byl zasloužený,“ uvedl Jürgen Klopp po semifinálovém vítězství Liverpoolu nad Manchesterm City.

Zdroj: marca.com

Liga mistrů a Premier League

V Premier League patří Liverpoolu momentálně druhé místo za jeho včerejším soupeřem. Ztráta je však minimální, pouhý jeden bod. Je však třeba říci, že los mají ,,Citizens“ výrazně příjemnější. Oba celky budou ve zbývajících sedmi kolech hrát čtyřikrát doma, z týmů v horním patře tabulky však narazí City pouze na Wolves a West Ham. Liverpool se bude muset o body rvát například s Manchesterm United či Tottenhamem, byť proti oběma těmto týmům budou hrát svěřenci Jürgena Kloppa na domácí půdě.

Blízko úspěchu je Liverpool také v Lize mistrů. Tam jsou nyní již v semifinále, kde narazí na Villarreal, suverénně nejschůdnějšího soupeře v této fázi soutěže. Druhou semifinálovou dvojici totiž tvoří Real Madrid s Manchesterem City. Dle nabídky kurzů českých sázkových kanceláří lze předpokládat, že právě anglické celky se utkají ve finále Champions League.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !