Ledecká vyhrála závod SP v Cortině


Česká snowboardistka Ester Ledecká si tak spravila chuť po čtvrtečním závodě v Carezze, který kvůli pádu dokončila na druhém místě. Dosáhla na své 20. kariérní vítězství v seriálu Světového poháru snowboardistek. V průběžném pořadí SP je zatím na čtvrtém místě.

Vítězná Cortina

Spojení Ledecké a lyžařského střediska v Cortině d’Ampezzo zdá se funguje dokonale. Dokázala zde vyhrát už popáté. Její první místní vítězství se odehrálo před pěti lety téměř na den stejně, tehdy to bylo 17. prosince. Od té doby zde Ester Ledecká nevyhrála pouze v roce 2019. Letošním závodem paralelního superobřího slalomu prošla bez větších problémů a ukázala, že jí zdejší trať opravdu vyhovuje. V kvalifikaci v součtu dvou jízd zajela o čtyři vteřiny rychlejší čas, než druhá Nadyršinová. Následně vyřadila v prvním kole bez problému Rusku Bykovovou, ve čtvrfinále Japonku Takeučiovou a v semifinále si poradila s Ochnerovou z Itálie. Ve finále na ní čekala letošní mistryně světa v paralelním slalomu Nadyršinová. Ta však ve finálové jízdě spadla a Ester Ledecká si dojela v klidu pro první místo.

Finálová jízda Ester Ledecké:

Pochvala organizátorům i týmu

Česká závodnice si po závodě pochvalovala organizaci i práci svého týmu: „Byl to skvělý závod, skvělý večer. Organizátoři zase připravili výborně kopec a byla radost tady jezdit. Celý den jsem jezdila docela solidně a jsem ráda za svůj tým, protože odvedli vynikající práci, a proto tady stojím.“ Jak se Ledecká vyjádřila pro média, místní večerní závody superobřího slalomu jsou pro ní speciální: „Tady je to vždycky takové zvláštní, ty večerní závody jsou něčím speciální, má to úplně jinou atmosféru, takže je fajn, že ve svěťáku takovýhle závod máme.

Pořadí závodu v Cortině a SP:

1. Ledecká (ČR), 2. Nadyršinová (Rus.), 3. Jennyová (Švýc.), ...26. Maděrová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4. z 12 závodů): 1. Ulbingová (Rak.) 226, 2. Hofmeisterová (Něm.) 196, 3. Nadyršinová 191, 4. Ledecká 180, ...40. Maděrová 5.