Kyrie Irving se vrací k Nets. Jako neočkovaný bude hrát jen venkovní zápasy

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Kyrie Irving se vrací k Nets. Jako neočkovaný bude hrát jen venkovní zápasy


Po dlouhých měsících se hvězda brooklynských Nets opět připojí k týmu. Americký basketbalista Kyrie Irving, který odmítá očkování, se v dresu svého týmu představí alespoň ve venkovních zápasech, v těch domácích mu to stále nebude umožněno.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Tréninky a pouze venkovní duely

Domácím fanouškům se Irvning neukáže. Pravidla města New York říkají, že všichni sportovci a návštěvníci sportovních akcí v uzavřených prostorách musejí být plně očkovaní. Irving tuto podmínku nesplňuje. Právě kvůli odmítavému postoji k očkování nehrál americký rozehrávač v této sezoně ještě ani jeden zápas a jeho forma má tak k ideálu nejspíše hodně daleko. Při současných podmínkách by pak Irving nesměl nastoupit ani k venkovnímu zápasu v kanadském Torontu, kde je očkování také vyžadováno. Hráčův návrat oznámil ve svém prohlášení generální manažer Brooklynu Sean Marks:

„Po diskusích s trenéry, hráči a realizačním týmem se klub rozhodl povolat zpět k týmu Kyrieho Irvinga na zápasy a tréninky, kterých se může zúčastnit. Dospěli jsme k tomu za plné podpory hráčů a po pečlivém zvážení aktuálních okolností včetně množství hráčů, kteří nemohou hrát kvůli zraněním a zdravotnímu a bezpečnostnímu protokolu.“

Nets kosí zranění a koronavirus

Ačkoli je Brooklyn momentálně lídrem Východní konference a mohlo by se zdát, že Irvinga vlastně nepotřebuje, opak je pravdou. Nets v současné chvíli postrádají hned jedenáct hráčů sestavy. Sedm z nich, včetně další hvězdy týmu Jamese Hardena, jsou mimo hru kvůli koronavirovým pravidlům. Se zraněním se potýká i třetí hvězda týmu a nejlepší střelec soutěže Kevin Durant.

Covid momentálně znepříjemňuje chod celé NBA. Chicago Bulls mělo ve svém kádrů několik nakažených hráčů a byli nuceni odložit dva zápasy v tomto týdnu. Dočasnou stopku kvůli covidu už letos dostaly i největší hvězdy soutěže jako LeBron James, James Harden či před pár dny i Janis Adetokunbo. Zhoršující se situaci můžou fanoušci pozorovat i v zámořské NHL.

Sportaza nabízí 100% vstupní bonus !