Kvůli koronaviru se ruší Spengler Cup


Nepříjemnou zprávu obdrželi hokejisté pražské Sparty chvilku před odletem do Švýcarska. Stejně jako v loňském roce se i letos ruší slavný Spengler cup. Zatímco co v minulém roce bylo zrušení turnaje oznámeno dlouho dopředu, letos se to týmy dozvěděly až těsně před začátkem.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Davos má sedmnáct pozitivních hráčů

Deník Blick přišel s informací, že Davos, celek, který měl být ve skupině spolu s pražskou Spartou, má v kádru hned sedmnáct pozitivních hráčů. Kanton Graubünden v reakci na stále se zhoršující situaci v regionu odebral pořadatelům povolení k pořádání turnaje. S problémy se museli pořadatelé potýkat již dlouhé týdny. Start na turnaji již před časem odřekla kanadská reprezentace, tradiční účastník Spengler cupu, a také Ambri-Piotta, která je od minulé neděle v karanténě. Jejich místo měli nahradit hráči Slovanu Bratislava a výběr kantonu Bern, jenž by obsahoval hráče Bernu, Bielu a Langnau. Ke zrušení turnaje se na klubovém webu Sparty vyjádřila i generální manažerka Barbora Snopková Haberová:

„Mrzí nás, že se tradiční turnaj musel zrušit. Důvody ale chápeme a zcela respektujeme. Byla pro nás čest být mezi pozvanými týmy. Náš tým je kompletně zdravý, bude se nyní plně věnovat přípravě na extraligu.“

Spengler Cup nebude teprve pošesté v historii

Slavný turnaj, který se pořádá již od roku 1923, se neuskuteční teprve pošesté v historii. Vynechanými ročníky byl 1939, 1940, 1949, 1956 a 2020. Situace ohledně koronaviru je ve Švýcarsku navíc tak špatná, že byl zrušen i turnaj reprezentačních výběrů do 18 let, jehož se měla zúčastnit i česká reprezentace.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !