Krize Ronalda a spol. pokračuje i v novém ročníku, ten Hag žádá po debaklu v Brentfordu posily

Roman Mráz

Roman Mráz

Krize Ronalda a spol. pokračuje i v novém ročníku, ten Hag žádá po debaklu v Brentfordu posily


Sotva se fotbalisté anglického velkoklubu Manchester United během letní přestávky oklepali z předchozí nepovedené sezóny, tak na ní navázali mizernými výkony i v začátku aktuálního ročníku Premier League. Po debaklu s Brentfodem 0:4 ve 2. kole to začíná kolem hvězdného týmu opět vřít. Důkazem budiž například opět naštvaný Ronaldo, který se po zápase odmítl jít s týmem omluvit vlastním fanouškům a naštvaně odešel do šatny.

Kdyby to šlo, vystřídal by kouč celé mužstvo

Nic platná nebyla fotbalistům United drtivá převaha v držení míče. Ačkoliv měli borci Manchesteru přilepen míč na svých kopačkách téměř 70% hracího času a vyslali na gólmana domácích Rayu celkem 15 střel, nebyli schopni ani jednou skórovat

Ráz zápasu jednoznačně určil brzký gól Brentfordu z 10. minuty, na kterém se navíc velkou měrou podílel španělský brankář hostů David De Gea, který za svá záda pustil lehkou střelu záložníka domácích Joshe Dasilvy zpoza vápna. DeGea po zápase nehledal žádné výmluvy a odpovědnost za prohru vzal sportovně na sebe.

Tentokrát musím přijmout odpovědnost. Myslím si, že mou vinou přišel tým o tři body. Předvedl jsem slabý výkon. Svými chybami jsem spoluhráčům velmi přitížil. Kdybych tu první střelu chytil, výsledek by byl jiný.“

United navíc do poločasu inkasovali další tři góly a o výsledku již tak bylo prakticky rozhodnuto o přestávce. Ten Hag sice zareagoval trojitým střídáním, ale to vývoj zápasu nezměnilo. Navíc jak sám nizozemský lodivod po zápase přiznal, na vystřídání bylo prakticky celé mužstvo.

Musí přijít posily...zatím je však potvrzený pouze Rabiot

Ten Hag, poté co jeho svěřenci podlehli v úvodním kole Premier League překvapivě také doma Brightonu, tak stále čeká na první soutěžní výhru v novém působišti. V rozhovoru pro britská média si po dalším špatném výkonu „rudých ďáblů“ nebral servítky a neváhal zkritizovat hru svých svěřenců.

Samozřejmě naše představení bylo velmi špatné. Je třeba být na hřišti zodpovědný, na naší úrovni nemůžeme dělat takové chyby. Potřebujeme se poprat se zklamáním a vstoupit do dalšího utkání s vírou.“

Nizozemský kouč tak bude muset zřejmě také přehodnotit své předsezónní vyjádření ohledně dobré kvality kádru. A evidentně si toho je vědom už nyní. Po zápase s Brentfordem přiznal, že United budou potřebovat posílit na několika postech.

Potřebujeme nové posily, kvalitní hráče. Nebude to jednoduché, ale musíme je přemluvit.“

Nicméně zatím to vypadá pouze na příchod francouzského středopolaře Adriena Rabiota, jenž hájí poslední tři sezóny barvy italského Juventusu.

Ronaldovo klasika po prohraném zápase

Aby toho nebylo na hlavu nového kouče málo, radost mu zcela jistě nedělá svým chováním ani portugalská hvězda Cristiano Ronaldo. Už během letní přestávky Premier League jste se mohli na našem blogu dočíst o absenci Ronalda během týmového soustředění v Asii. A trable s Portugalcem pokračují i se začátkem nového ročníku.

Několikanásobný držitel Zlatého míče sice odehrál celý zápas a několikrát ohrozil branku domácích, ale po prohraném zápase opět neskrýval vztek a zklamání, když místo omluvy fanouškům s týmovými spoluhráči odešel nakvašeně do šatny a s ten Hagem si ani nepodal ruku.

Pravda, po 2. kole nelze dělat ukvapené závěry ohledně celé sezóny United, nicméně tu máme několik podstatných indicií, které dávají tušit, že ani sezóna 2022/23 by nemusela být pro svěřence Erika ten Haga zrovna úspěšná.

Do karet navíc nehraje „rudým ďáblům“ ani nejbližší los. Za týden je totiž čeká v domácím zápase našlapaný Liverpool, pak dva venkovní zápasy v Southamptonu a Leicesteru, aby v 6. kole United přivítali doma londýnský Arsenal.

Jak se zdá, konec léta bude zřejmě horký i v jinak poměrně chladném Manchesteru.