Bývalý sparťanský fotbalista Kovba zemřel ve 42 letech na Covid

Roman Mráz

Roman Mráz

Bývalý sparťanský fotbalista Kovba zemřel ve 42 letech na Covid


Běloruský fotbalista Denis Kovba bojoval v posledních dnech o svůj život na jednotce intenzivní péče, kde dnes svůj boj prohrál ve věku pouhých 42 let. Informaci potvrdily jak Samara, tak Sparta na svých twitterových účtech.

Vstupní bonus

Roční působení na Letné

Do Sparty přišel v létě 2009 z ruské Samary, kde se již dříve potkal s Janem Kollerem či Jiřím Jarošíkem. Jak sám později přiznal, hráli oba hráči velkou roli při rozhodování, kam se ze Samary vydá. Vliv v jeho volbě sehrál i fakt, že Sparta je v Rusku poměrně populární klub. Na Letné se ale i kvůli zranění příliš neprosadil a v rudém dresu odehrál pouze osm zápasů. I přesto slavil na konci ročníku se Spartou titul.

Odchod ze Sparty

Vzhledem k tomu, že se do sestavy Sparty po zranění nedostával, rozhodl se odejít. V kariéře pokračoval opět v ruské Samaře, kde odehrál jeden ročník. Poté v roce 2012 odešel do ukrajinské FC Oleksandrija a ještě ve stejném roce přestoupil do ruského FC Khimki, kde ukončil kariéru. V Samaře později působil také jako asistent trenéra.

Běloruský reprezentant

Své kvality prokazoval i v běloruské reprezentaci, za kterou odehrál 37 zápasů a vstřelil v nich dva góly. V prvním případě se trefil v roce 2004 v přátelském zápase do sítě Turecka a podruhé skóroval proti Slovinsku o dva roky později v kvalifikaci ME 2008.

Vstupní bonus