Konferenční liga v TV | Konferenční liga živě – sezóna 2022/23

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Konferenční liga v TV | Konferenční liga živě – sezóna 2022/23


V sezóně 2022/23 bude z pohledu českých fanoušků velmi zajímavá Evropská konferenční liga (též pouze Konferenční liga), a to díky dvojnásobnému zastoupení českých týmů v podobě Slavie a Slovácko. Jeden ze zápasů českých zástupců bude vždy na obrazovkách ČT sport. Český divák má ale více možností, jak sledovat Konferenční ligu v televizi. Poradíme vám, na jakých kanálech je v Česku Konferenční liga dostupná.

Vstupní bonus u 22Bet

Kde sledovat Konferenční ligu živě

Televizní práva na Konferenční ligu pro sezónu 2022/23 vlastní v České republice kromě ČT sport také sportovní kanály Sport 1 a Sport 2.

Jak takové dělení práv mezi více stanicemi funguje v praxi? Česká televize, která přímé přenosy nabízí na svém sportovním kanále ČT sport, vlastní práva na jeden zápas z denní nabídky Konferenční ligy a Evropské ligy. Náleží jí právo 1. volby, tzn. že ČT vybírá podle atraktivity utkání z pohledu českého fanouška.

Loňský podzim, kdy měl český fotbal kromě dvou týmu v základních skupinách Konferenční ligy jednoho zástupce také v základních skupinách Evropské ligy, si ČT vybrala jeden zápas, který zařadila do svého programu a zbylá utkání nabídly stanice Sport 1 a Sport 2. Ty kromě zápasů českých týmů zařazují do svého programu také některé další vybrané zápasy z těchto soutěží.

Letošní ročník tedy bude na ČT sport vysíláno vždy jedno utkání z Konfereční ligy.

Každého fanouška jistě zajímá, jak je to s právy na finále Konferenční ligy. Ta jsou ve vlastnictví České televize, takže finále bude na veřejně dostupném kanále ČT sport.

Česká televize nabízí kromě televizního přenosu také možnost sledovat utkání na svých webových stránkách prostřednictvím iVysílání.

Přehled českých televizních stanic vlastnících práva na Konferenční ligu

         
   Volně šířítelné stanice  Placené TV stanice  Internetové televize  
    ČT sport   Sport 1   iVysílání ČT  
      Sport 2    
         

 

Vzhledem k tomu, že programy České televize včetně ČT sport bývají kromě pozemního digitálního vysílání dostupné také na digitálních televizích typu T-Mobile TV, Vodafone TV apod., na kterých lze naladit Sport 1 a Sport 2, se jeví pořízení takové televize jako ideální volba.