Konečně to klaplo i v Austrálii! Krejčíková se Siniakovou ovládly finále Australian Open

Roman Mráz

Roman Mráz

Konečně to klaplo i v Austrálii! Krejčíková se Siniakovou ovládly finále Australian Open


Český deblový pár Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková uspěly ve finále Australian Open proti kazašsko-brazilské dvojici Anna Danilinová a Beatriz Haddad Maiaová. K prvnímu grandslamovému vítězství z Austrálie si došly po výhře 6:7, 6:4, 6:4. Společně se tak mohou radovat ze čtvrtého grandslamového titulu na okruhu WTA.

Na druhý pokus to vyšlo

V dnešním finále nečekala český pár lehká práce. Ačkoliv během své turnajové cesty neztratily Češky ani jeden set, tak proti Danilinové a Maiové prohrály hned ten úvodní. Po ztrátě servisu Kateřiny Siniakové ve třetí hře se sice ještě dokázaly vrátit do hry a soupeřky brejknuly zpátky, ale v tie-breaku se jim tolik nedařilo a ztratily ho v poměru 3:7. V úvodu druhého setu využil český pár zaváhání Maiové na servisu a protože při svém podání byly Krejčíková se Siniakovou bezchybné, ovládly druhý set 6:4. Když se pak Češky v rozhodujícím třetí setu dostaly do vedení 5:2, zdálo se, že je o vítězkách rozhodnuto. Ale soupeřky se nechtěly vzdát tak jednoduše, vzaly Siniakové podání a dotáhly ztrátu na 4:5. Naštěstí Barbora Krejčíková vypjatou situaci při svém servisu ustála a nasazené jedničky se tak mohly radovat ze svého prvního grandslamu v Austrálii. Na Australian Open se Krejčíková se Siniakovou staly teprve druhým ryze českým párem, který zde uspěl. Navázaly tak na úspěch Jany Novotné a Heleny Sukové z roku 1990.

Ve spolupráci chtějí nadále pokračovat

V dnešním finále sice nepodaly Češky nejlepší turnajový výkon, ale i díky vzájemné podpoře se jim povedlo uspět. "Dnes jsme opravdu tvrdě bojovaly. Musely jsme jedna druhou tlačit," řekla Siniaková, která nezapomněla poděkovat Krejčíkové za skvělou spolupráci: "Chci poděkovat své partnerce, že se mnou hraje velmi dlouhou dobu. Jsem strašně šťastná, že spolu pořád tak dobře spolupracujeme a jde to pořád nahoru. Těším se na další dobrodružství." Její deblová parťačka Barbora Krejčíková se navzdory svým úspěchům ve dvouhře zatím neplánuje vzdát čtyřhry: "Myslím, že to můžu zvládnout, ale taky vím, že to bude velmi složité. V deblu se budeme soustředit na grandslamy a velké turnaje WTA 1000. A když už s Katkou budeme hrát, chci si vést dobře. Stejně tak udělám všechno pro to, abych byla úspěšná i v singlu."

zdroj: cnn.iprima.cz

Už chybí jen New York

Od roku 2018, kdy se Krejčíková se Siniakovou dostaly na Australian Open do osmifinále, se každý další rok zlepšovaly o jedno kolo. Letos tedy nezbývalo nic jiného, než vyhrát. "Loni jsme tady hrály finále, předtím semifinále, na trofej jsme útočily docela dlouho. Po tak dlouhém finále nám určitě zůstanou hezké vzpomínky, máme velkou radost, že titul konečně máme." Českému páru tak chybí ve sbírce grandslamových úspěchů už jen trofej z US Open. K tomu dodala Barbora Krejčéková: "Bylo by pěkné sbírku zkompletovat, ale nemáme to v hlavě. Jen se budeme snažit odehrát příští grandslam co nejlépe."