Konec Flash Playeru a dopad na online kasina

Imation60

Imation60

Konec Flash Playeru a dopad na online kasina


Adobe nenávratně ukončuje podporu a provoz Flash Playeru ke konci letošního roku 2020. Pro nás hráče online hazardních her to ale má jeden nepříjemný dopad, a to ten, že spousta online her na několika kasinech se stále v tuto chvíli spouští skrze Flash Player. Jak to tedy bude po Novém roce s Vaším oblíbeným automatem, který jede na Flashi?

Flash Player je software, který se ve webových prohlížečích používá pro přehrávání videa, animací a her. Svojí slávu zažil hlavně na konci 90. let a do roku 2010, poté už jeho využití rapidně klesalo a byl nahrazen hlavně formátem HTML 5. Důvodem jeho konce je především nízké zabezpečení, chybovost a nedostatečná podpora ze strany vývojářů. Apple ho dokonce odepsal už někdy v roce 2017, kdy oficiálně přestalo Safari Flash Player podporovat. Co se týče ostatních prohlížečů, tak Firefox ukončil podporu na začátku letošního roku a Chrome s Edgem končí s podporou 31. prosince 2020. Po tomto datu si Flash Player nestáhnete ani neaktualizujete a budete vyzváni k jeho odinstalování.

Problém, který trápí nás v redakci sázení online je ten, že drtivá většina online kasin má ve své nabídce stále hry, které se spouštějí právě na Flash Playeru. Her používajících Flash již není mnoho a jedná se hlavně o hry staršího data vydání, nicméně pokud je právě Vaše oblíbená hra v této kategorii, může se Vám stát, že jí po Novém roce nespustíte nebo jí ani nenajdete v dostupné nabídce her. Pro příklad jsme našli několik her od vývojáře Microgaming, které potřebují Flash pro spuštění a tyto hry se objevují téměř v každém online kasinu. Příkladů bychom našli stovky, ale nemá cenu si je tu vypisovat. Nejlépe poznáte  Vy sami, jestli se tento problém Vašich favoritů týká či nikoliv.

Z online kasin a od vývojářů máme ale většinou dobré zprávy. Většina z nich o tomto problému samozřejmě ví a pracují na tom, aby byly dotčené hry dostupné i v roce 2021. Detaily bohužel nevíme, ale je to ve vlastním zájmu kasin, aby všechny hry fungovaly a jejich nabídka se nesnížila. Nicméně musíme počítat s tím, že některou hru bohužel po Novém roce v nabídce nenajdeme či jí nespustíme.

Například v online kasinu Gratorama na problému aktivně pracují, podívejte se na jejich nabídku her a bonusů!

Přejeme hodně štěstí!