Kdo bude vítězem ankety Zlatý míč v letošním roce ?

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Kdo bude vítězem ankety Zlatý míč v letošním roce ?


Po dvouleté pauze se bude příští pondělí opět předávat prestižní ocenění Zlatý míč. Ceremoniál se uskuteční v Paříži a v nominaci jsou dle očekávání největší hvězdy světového fotbalu. Který z nich si trofej nakonec odnese ?

22Bet nabízí až 100% bonus !

Lionel Messi

Ve třicetičlenné nominaci na Zlatý míč samozřejmě nechybí obhájce vítězství z roku 2019 Lionel Messi. Tomu se sice před odchodem z Barcelony příliš nedařilo, přesto však stihl vyhrát trofej pro nejlepšího střelce La Ligy. S argentinskou reprezentací pak konečně dobyl titul na Copa America, kde byl nejlepším střelcem i hráčem. V případě Messiho vítězství v anketě by se jednalo již o sedmý Zlatý míč pro argentinského mága.

Cristiano Ronaldo

Byť to letos na vítězství pravděpodobně nebude, ve výčtu favoritů chybět nesmí. Cristiano Ronaldo si připsal primát pro nejlepšího střelce italské Serie A. Další větší úspěchy však již nepřidal. S Juventusem se loučil už v osmifinále Ligy mistrů a reprezentaci na Euru jako kapitán dovedl taktéž pouze mezi šestnáct nejlepších.

Robert Lewandowski

Jestli má někdo velkou naději na prolomení dominance Messiho a Ronalda z posledních let, je to určitě polský kanonýr Bayernu Mnichov. S reprezentací na Euru sice vyhořel, Polsko nepostoupilo ani ze skupiny, na klubové úrovni má však za sebou historickou sezonu. V Bundeslize nasázel 41 gólů a překonal letitý rekord Gerda Müllera. Kromě Bundesligy je také členem ideální jedenáctky v Champions League.

Rabona nabízí až 100% uvítací bonus !

Jorginho

Mezi favority lze zařadit také záložníka Chelsea Jorginha. Téměř všeho, čeho se v loňské sezoně Ital dotkl, se proměnilo ve zlato. S Chelsea opanoval Ligu mistrů, s italskou reprezentací zase Euro. Kromě toho se s londýnským celkem dostal až do finále FA Cupu a v srpnu si odnesl další trofej za nejlepšího fotbalistu Evropy za sezonu 20/21 v anketě pořádané Evropskou fotbalovou unií UEFA.