Kanonýr Kuchta na odchodu ze Slavie. Míří na východ.

Roman Mráz

Roman Mráz

Kanonýr Kuchta na odchodu ze Slavie. Míří na východ.


Nejlepší střelec loňského ročníku Fortuna ligy Jan Kuchta má namířeno do Lokomotivu Moskva. Ruský klub by měl zaplatit za slávistického střelce přibližně 5 milionů eur, což odpovídá přibližně 130 milionům korun. Ve hře jsou ještě případné další finanční bonusy pro Slavii, pokud bude Lokomotiv hrát příští rok evropské poháry.

Zájem o slávistického útočníka byl již v létě

Kolem Jana Kuchty bylo rušno již minulé léto. Slávistický útočník měl za sebou podařenou sezónu, ve které vstřelil 15 branek a stal se společně se sparťanem Adamem Hložkem králem střelců Fortuna ligy. Kroužily kolem něj celky z Belgie, nebo Anglie, konkrétní zájem mělo například anglické Stoke. Jednání však nakonec ztroskotala na finanční stránce přestupu. Slavia si představovala za svého reprezentačního kanonýra poněkud bohatší odstupné a tak z přestupu na ostrovy sešlo. Uplynul další půl rok, během kterého pokračoval Kuchta ve výborných výkonech. V podzimní části ligy nastřílel devět branek v šestnácti zápasech a k tomu přidal další tři trefy v evropských pohárech. Což neuniko představitelům moskevského klubu.

RDZ arena - domov Lokomotivu Moskva.                                                                                                                                    zdroj: www.skyscrapercity.com

S Lokomotivem o čelo ruské ligy

V Lokomotivu by měl český útočník podepsat smlouvu na čtyři roky, jak informuje ruský sport-express.ru: „Pro Jana Kuchtu je připravený kontrakt na čtyři roky, poplatek za transfer v hodnotě pěti milionů eur bude rozložen do čtyř splátek." Momentálně šestý celek ruské Premier Ligy je na vzestupu a patří v poslední době k tomu nejlepšímu, co ruský klubový fotbal nabízí. Za posledních pět let dokázal Lokomotiv vyhrát jednou Premier Ligu, dvakrát skončil na druhém místě a k tomu přidal trofej z Ruského fotbalového poháru. Minulé tři ročníky patří také k pravidelným účastníkům prestižní Ligy mistrů, byť se mu zatím nepovedlo postoupit ze základní skupiny. Z českých týmů má s Lokomotivem poměrně nedávnou zkušenost Fastav Zlín, který s ruským týmem v roce 2017 dvakrát prohrál v Evropské lize.