Jágr vysvětloval Gretzkymu v zámořské show proč stále hraje


Rozhovoru pro zámořskou televizi TNT se kromě Jaromíra Jágra zúčastnili také další bývalí výborní hokejisté NHL. Ve studiu byl dřívější Jágrův spoluhráč z Pittsburghu Rick Tocchet a Anson Carter, kterého v roce 2004 vyměnili Rangers do Washingtonu právě za Jágra. Na dálku se připojil i ''great one'' Wayne Gretzky, kterého zajímalo, proč česká ''68'' stále hraje. 

Gretzkyho otázka vyvolala smích

V jeden moment tak bylo při show díky těmto legendám pohromadě přes 6 000 kanadských bodů a 7 vyhraných Stanley Cupů v NHL. Česká legenda se k rozhovoru připojila na dálku přes Zoom. Jako první dal zámořský moderátor slovo Waynu Gretzkymu, který měl pro Jágra jedinou otázku: „Jaromíre, díky, že ses připojil. Gratulace k tvojí úžasné kariéře, mám na tebe jedinou otázku. Proč stále hraješ?“ Po jejím zaznění propukl ve studiu smích všech zúčastněných. Za pár dnů padesátiletý Jaromír Jágr vážně odpověděl: „Pokaždé, kdy se mě na to nějaký novinář zeptá, vím, že nikdy nic nemiloval. Protože když něco milujete, těžko se toho vzdáváte. Hokeji jsem obětoval strašně moc, nemůžu se ho vzdát. Pořád mě baví.“

zdroj: irozhlas.cz

Narozeninová party pro tisíc lidí

S Rickem Tocchetem získal Jágr pro změnu v Pittsburghu zkraje 90. let Stanley Cup a tak bylo na co vzpomínat: „V únoru 1992 mě vyměnili do Pittsburghu, byl jsem tehdy svobodný… A klub uspořádal narozeninovou oslavu, kam dorazilo asi tisíc lidí. Vzpomínáš si, Jagsi? Z tisíce lidí tam bylo 990 holek!“ připomněl Tocchet Jágrovi začátek společného působení u Penguins. Česká legenda také zavzpomínala i na své nepříliš vydařené působení u Capitals: „Moje roky ve Washingtonu nebyly dobré. Chtěl jsem být nejlepší, ale nevyšlo to. Stále se neumím fanouškům Capitals dostatečně omluvit."

Dnešní hokej jako basketbal

Kladenský hokejista, který hrál NHL naposledy v sezóně 2017/18 v dresu Calgary Flames, se také vyjádřil k vývoji zámořského hokeje: „Hokej se změnil. My všichni jsme hráli v devadesátých letech, teď hokej připomíná basketbal, je více o bruslení, ne o fyzické hře a bojování okolo mantinelu. Vždyť právě to mám na hokeji nejradši. Hrát v rozích, jeden na jednoho.“ Přiznal také, že by měl problém s rychlostí současného hokeje, jelikož on sám byl vždy spíše silový hráč, jenž nikdy nevynikal velkou rychlostí a moderní hokej přirovnal k Utkání hvězd, které neměl ve velké oblibě.