Jablonec zabojuje v Kluži o postup, osud však nemá pouze ve svých rukách

Luboš Přibyl

Luboš Přibyl

Jablonec zabojuje v Kluži o postup, osud však nemá pouze ve svých rukách


V nejzapeklitější situaci se z českých pohárových zástupců nachází Jablonec. Zatímco obě pražská „S“ ví, že jim k postupu stačí uhrát remízu, Severočechům nemusí stačit ani výhra. Na druhou stranu je za určitých okolností pošle dál i remíza. Jaké bude mít tento rébus v Konferenční lize řešení, se dozvíme dnes večer.

CFR Cluj - FK Jablonec (Konferenční liga, 9. 12., 18:45)

Ve skupině D jsou jasné dvě věci: z prvního místa postoupí Alkmaar a na posledním místě skončí Kluž. O tom, kdo dostane příležitost zabojovat v jarním play-off Konferenční ligy, rozhodnou zápasy Kluže s Jabloncem a Alkmaaru s Randers.

Vzhledem k vyrovnaným vzájemným zápasům českého zástupce s Randers (obě utkání skončila 2:2) dnes rozhodnou detaily. V případě, že dánský celek v Nizozemsku zvítězí, je Jablonec ze hry venku tak jako tak. Pokud však v dánsko-holandském souboji dojde k remíze, bude se v případě vítězství radovat Jablonec. No a pokud by Randers prohrálo alespoň o 2 góly, postačí Severočechům i remíza.

Kluž bude v domácím prostředí nebezpečná

Přestože již rumunský mistr o postup usilovat nemůže, pasují ho bookmakeři sázkových kanceláří do role mírného favorita. Není se čemu divit, Kluž suverénně vládne ligové soutěži a porážky sbírá „pouze“ v evropských pohárech. Jejch poslední místo je však pro spoustu odborníků překvapením. Jablonecký trenér Petr Rada je před začátkem skupiny pasoval do role favoritů na postup. „Kluž jsem bral jako jeden z nejsilnějších týmů naší skupiny. Vždyť hráli Ligu mistrů, tipoval jsem je na favority na postup. Je to pro mě překvapení,“ prohlásil Rada na tiskové konferenci.

Severočeši se na souboj s lídrem rumunské ligy naladili nedělní výhrou 2:1 na hřišti Bohemians a přerušili tak devítizápasové čekání na ligové vítězství. Zápas dotáhli do vítězného konce, i přesto že od 68. minuty dohrávali pouze v devíti.

Petr Rada bude v Rumunsku postrádat nemocného záložníka Dominika Pleštila a vykartovaného obránce Jana Kroba. Domácím bude chybět zraněný záložník Petrila

Kde sledovat zápas mezi Kluží a Jabloncem živě?

Přímý přenos z Rumunska odvysílá sportovní kanál Sport 2. O tom, kde tento kanál můžete naladit, se dozvíte v našem přehledu sportovních kanálů. Výkop utkání je naplánován na 18:45.

Předzápasové kurzy na zápas CFR Cluj - FK Jablonec

Vstupní bonus u 22bet

Tip redakce:

  • Počet rohů Jablonec v zápasu: Více než 5,5 (2.77 Fortuna)