Hokejové stadiony v Česku: Winning Group aréna v Brně


V dalším díle seriálu o hokejových stadionech u nás se vydáme do Brna. Tamní Kometa hraje své domácí zápasy ve Winning Group aréně, největší víceúčelové hala v Brně. Historie tohoto stadionu sice není tak bohatá jako tomu bylo v případě Budvar arény, nicméně o zajímavosti v ní není nouze.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Dlouhá výstavba nové arény

Když byl v roce 1972 položen první kámen a stavba byla zahájena, pravděpodobně nikdo nečekal, že se vlivem všemožných okolností, ve většině případů negativních, protáhne výstavba nového stadionu na dlouhých deset let. Ano, od startu výstavby uplynulo deset let než byla hala Náplavka, tehdejší název stadionu odkazující na název přilehlé ulice, uvedena do provozu. A křest to byl skutečně mimořádný, hned ve svém prvním roce fungování hostila aréna Mistrovství světa v kuželkách.

V roce 1989 byla dokončena také výstavba krasobruslařské části areálu a s pouze drobnými úpravami fungoval stadion až do 2008. Právě v tento rok začala nákladná rekonstrukce, která měla za cíl zmodernizovat již zastaralý stadion. Že rekonstrukce proběhla úspěšně jistě potvrdí každý fanoušek, který stadion navštíví. Cena rekonstrukce se údajně pohybovala kolem půl miliardy. Poslední větší úpravou byla pak rekonstrukce z roku 2015, kdy byla kapacita stadionu navýšena o 500 míst, což vyšlo na 10 milionů korun.

Zdroj: brnan.cz

Měnící se názvy stadionu

Hráči Komety hrají nyní své domácí zápasy ve Winning Group aréně. Název haly se ale postupem času častokrát měnil. Předchozí název byl DRFG aréna, podle jednoho z největších sponzorů brněnských hokejistů. Dalšími názvy byly například Kajot aréna nebo původní stadion Náplavka. Mezi fanoušky se však vžilo úplně jiné označení pro brněnskou halu, a to hala Rondo. Odkaz na kruhový tvar haly tak nakonec přinesl oblíbenému stadionu i přezdívku, pod kterou je znám dodnes.

1Bet nabízí 100% vstupní bonus !